16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Akbayram ve Göçer'den nuhteşem düet

Bodrum ilçesinde sahne alan Edip Akbayram ve Ferhat Göçer düet yaparak başladıkları ve yine düet yaparak "Leylim ley" şarkısı ile sonlandırdıkları konserlerinde dinleyenler dakikalarca ayakta alkışladı.

"Yıdızlı Turcell Geceleri" kapsamındaki sahne alan iki ünlü sanatçı konserin başlangıcı "Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz” şarkısı ile yaptılar. Bu şarkının ardından Ferhat Göçer sahneyi edip Akbayram'a bıraktı. Edip Akbayram "Namusluların da namussuzlar kadar cesaretli olduğu bir Türkiye özlemi ile hepinizi yürekten, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" diyerek dinleyicilere seslendi. 10 yıldır Bodrum'da konser vermediğini belirten sanatçı, Ferhat Göçer ile sahnede olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek Göçer için " Sondönemlerdeki albümlerindeki kalitesini, ses rengini çok beğeniyorum. Toplum için güzel şeyler yaptığına inandığım için bugün onunla aynı sahneyi paylaşıyoruz" dedi.

İki sanatçının bir televizyon programında dile getirilen bir fikir üzerine karar alarak bir araya geldikleri belirtildi. Edip Akbayram konserinde dillerden düşmeyen şarkıları ile dinleyenleri mest etti. Konserin ikinci bölümünde Ferhat Göçer sahne aldı. İkinci bölümün sonunda ise iki sanatçı 3 şarkıda düet yaparken dinleyenlerden bol bol alkış aldı. "Yarim yarim" adlı eserle düete başlanan son bölümde Edip Akbayram "Aldırma gönül şarkısı öncesinde "Ben 40 yıldır hep dilimden düşürmediğim dört sözcüğü söyledim. Aldırma Gönül'ü de sevgi için, barış için, kardeşlik için ve dostluk için söylüyoruz" diye konuştu.

Konserin finalinde ise "leylim Ley" şarkısı seslendirildi. Bu şarkı ile dinleyici dinleyenler iyice coşarken, sanatçılara eşlik ettiler. İki sanatçı sahne performansları ile büyük beğeni topladığı konserlerinin bitiminde, dinleyenler "Bir daha bir daha" tezahüratları ile sahneden ayrılan sanatçıları yeniden sahneye çağırdı. Dinleyecinin bu istediğini geriçevirmeyen ikili "leylim ley" şarkısını yeniden seslendirdi. Akbayram ve Göçer'in büyük bir uyum içerisinde gerçekleşen konserini dinleyenler, sanatçıları dakilarca ayakta alkışladı. Bu arada bir süre önce trafik kazası geçiren Ferhat Göçer'in sahnede yürürken hafif aksama olduğu gözlendi. Konseri, aralarında Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ında aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?