4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Akbük giriş ücretine iptal

AKBÜK GİRİŞ ÜCRETİNE İPTAL

Muğla ve çevresinde yaz aylarında en çok tercih edilen günü birlik tatil yerlerinden birisi olan Akbük’te MELSA tarafından kişi başına alınan 2 TL’lik giriş ücreti iptal edildi.

Akbük koyunda Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından büfe, duş ve tuvaletler yapılırken, tesislerin işletmesi Muğla İl Özel İdareye ait Muğla El Sanatları A.Ş. (MELSA) tarafından yürütülüp, kişi başına giriş ücreti olarak da 2 TL alınıyordu. Giriş ücretlerinin yanı sıra, 7 TL şezlong, 5 TL de şemsiye ücreti alınıyordu. Akbük sahilindeki temizlik hizmeti de yine MELSA tarafından gerçekleştirilirken, temizlik hizmetlerinin yeterli olmadığı şikayetleri üzerine CHP Grubu yerinde inceleme yapılması ve 2 TL’lik giriş ücretinin kaldırılması için önerge verdi.

Önerge sonrası İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, Akbük sahilinde yaptığı incelemeler sonrası hazırladığı rapor mecliste görüşüldü. Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar tarafından okunan raporda, Akbük koyunda çöplerin düzenli olarak toplanmadığı, çevre kirliliği yarattığı belirlendi. Raporda; koy içinde hizmet karşılığı alınan ücretlerin yasal ve uygun olduğu, kişi başına alınan 2 TL’lik giriş ücretinin Kıyı Kanunu Yönetmeliğine aykırı olduğu ve kişi başına alınan ücret uygulamasının kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Komisyonun hazırladığı rapor üzerinde CHP ve MHP grubu olumlu oy kullanırken, AK Parti hayır oyu verdi. Akbük koyundaki hareketliliğin Sarnıç Köyü Muhtarlığını aştığını ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Çağrı Alper, “Kişi başına alınan 2 TL’lik ücret aslında yüksek değil. Çöp toplama ve temizlik giderleri için alınan bu ücret önemli. Hizmetten faydalanılacaksa, bu ücret alınmalı. Akbük koyu özellikle yaz aylarında günü birlik kullanıma açık bir bölge. Temizlik ve düzenleme çalışmaları ile Sarnıç Köyü Muhtarlığı baş edemez hale geldi. Rapora hayır oyu veriyoruz” dedi.

Yapılan oylamada komisyon kararı AK Parti’nin “Hayır” oyuna karşın CHP ve MHP gruplarının “Evet” oyuyla kabul edilerek Akbük koyuna giriş için alınan 2 TL’lik ücret iptal edildi.

AKBÜK GİRİŞ ÜCRETİNE İPTAL
AKBÜK GİRİŞ ÜCRETİNE İPTAL
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 16:57:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 19:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?