22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Akdeniz'i Temizleyelim Kampanyası'

Akdeniz'e kıyısı olan 21 ülkede aynı gün gerçekleştirilen "Akdeniz'i Temizleyelim" (Clean-Up The MED) Kampanyası'nın Türkiye ayağının bir bölümü Fethiye'de yapıldı. Deniz temizleme kampanyasına gönüllü öğrencilerin dışında katılımın olmaması dikkat çekti. 

Dünya için ekolojik miras olarak görülen Akdeniz'in korunması için İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde tüm Akdeniz ülkelerindeki çevre sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle her yıl aynı günlerde düzenlenen kıyı temizliği faaliyetlerinin Türkiye çalışmalarının bir bölümü Fethiye'de yapıldı, ancak beklenen ilgiyi görmedi. Türkiye'nin en önemli koruma alanlarından biri olan Fethiye Körfezi'nde Deniz Temiz Derneği öncülüğünde düzenlenen temizleme çalışmalarına hiçbir yerel yönetici ve temsilci gelmezken, onları bekleyen misafirlerde sıkılarak alanı terk etti. Dalgıçların temsili olarak denizden çöp çıkarmalarının ardından, programa katılan öğrenciler de tekne gezisine gitmek için alandan ayrıldı. Dalgıçların yaptığı kısa dalışta ise radyodan sandalyeye kadar çeşitli malzemeler çıkartıldı. 

Organizasyon yetkileri kendilerini üzen bu ilgisizlik karşısında açıklama yapmaktan kaçınırken, "Denize verdiğimiz değer bu kadar" dedi. Programa katılan öğrenciler ise "Geleceği bize bırakacak büyüklerin çevreyi temiz tutmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 17:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?