5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Akıl almaz işaret!

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Bozyer Köyü’nde çiftçilik yapan 48 yaşındaki Yunus Bekçi’nin evinin duvarına boyayla çarpı işareti konulduğunu ileri sürerek, "Eşim Türkan, Kürt kökenli olduğu için bizi istemiyorlar" dedi. Bekçi ailesinin suçladığı muhtar İsmail Avcı, "Yunus Bekçi, köyde arazileri 2B alanı içinde kalan 48 vatandaşı şikayet etti. Köy halkı Yunus Bekçi’yi şikayetlerinden dolayı sevmiyor" diye konuştu.

Fethiye’nin Bozyer Köyü’nde oturan Yunus Bekçi, geçen hafta cuma günü evinin duvarına kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çarpı işareti konulduğunu ileri sürdü. Çiftçilik yapan Yunus Bekçi, sabah saat 05.30 sıralarında kapılarına vurulduğunu, sese uyanıp, kapıyı açıp baktığında ise tanımadığı bir kişinin evinden uzaklaştığını fark ettiğini söyledi. Gün ışıyınca evden çıkarak çevreyi kontrol ettiğini anlatan Bekçi, evinin duvarının sarı boyayla işaretlendiği gördüğünü kaydetti. Bu olaydan dolayı çok korktuklarını ve jandarmaya giderek şikayetçi olduklarına değinen Bekçi, "Şüphelinin bulunmasını istiyoruz" dedi.

’BİZİ KÖYDE İSTEMİYORLAR’

Batmanlı ve Kürt kökenli olan eşi Türkan ile Antalya’da tanışıp evlendiklerini belirten 4 çocuk babası Yunus Bekçi, Bozyer Köyü’ne 1995 yılında yerleştiklerini söyledi. Dedesinden kalan 4 dönümlük araziye ev yaptığını, ancak evin orman içinde kaldığını 3 yıl sonra öğrendiğini anlatan Bekçi, "Her şey o günden sonra başladı. Orman vasfını yitirmiş 2B araziler belirlenirken, evimin bulunduğu arazinin de bu kapsama alınmasını istedim. Ancak 2B yasası çıkmasına karşın evimin ormanda bırakıldığını görünce duruma tepki gösterdim. Arkasından da tehdit ve tacizler başladı. Bütün bunların eşimin Kürt olmasından dolayı yapıldığını biliyorum. Bunu defalarca sözlü olarak da dile getirdiler. ’Bu mahallede Kürtleri istemiyoruz’ diyerek evime saldırdılar. Jandarmaya şikayette bulundum. Halen devam eden davalar var. Son olarak evime ’X’ işaret konuldu. Korku içinde yaşıyoruz" diye konuştu.

’HEPSİ KÜRT OLDUĞUM İÇİN’

Türkan Bekçi de 20 yıldır burada yaşadıklarını, yanına 2 ormancı ile gelen Köy Muhtarı İsmail Avcı"nın, "Bu Kürt, buna yer yok" dediğini ileri sürdü.

Eşinin kalp hastası olduğunu ve çalışamadığını kaydeden Türkan Bekçi, "Fırına gidiyoruz, ekmek vermiyorlar. İş arıyoruz, iş vermiyorlar. Evimde tüp dahi yok. Nereye gitsek izleniyoruz. Muhtar ve azalar gitmiş jandarmaya ’Onlar teröristtir, çıkartın oradan’ demiş. Biz onlara ne yapmışız. Terörist isek polis, jandarma biliyor. Bize sahip çıkılsın. 4 çocukla zor günler yaşıyoruz" diye konuştu.

’İŞARETLENMEDEN HABERİM YOK’

Yunus Bekçi’nin iddiaları üzerine konuşan muhtar İsmail Avcı, kesinlikle Kürt- Türk ayırımı yapılmadığını belirerek şunları söyledi:

"Yunus Bekçi’nin evi ormanlık alanda kalıyor. Yunus Bekçi, köyde arazileri 2B alanı içinde kalan 48 vatandaşı şikayet etti. Orman Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldı. Bu yüzden Yunus Bekçi köylüler tarafından dışlandı. Eşinin Kürt olmasından dolayı dışlandıklarını düşünmüyorum. Ben bu kişinin evine su ve elektrik verilmesini sağladım. Eğer Kürt- Türk ayırımı yapsaydım, bu hizmetleri yapmazdım. Evinin işaretlendiğinden de haberim yok. Olayın Kürtlük ve Türklük ile ilgisi yok. Köy halkı Yunus Bekçi’yi şikayetlerinden dolayı sevmiyor."

..
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2013 Cuma 18:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?