4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

AKP’li Nil Hıdır Yuvarlak Çay’da

AK PARTİ’Lİ NİL HIDIR YUVARLAK ÇAY’DA

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, uzun süredir hidroelektrik santrali yapım tartışmalarının yaşandığı Yuvarlak Çay’da incelemelerde bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır’a incelemelri sırasında AK Parti Köyceğiz İlçe Başkanı İbrahim Şahin, Köyceğiz İl Genel Meclis Üyesi Şahan Şahan, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek, TEMA Vakfı Bölge Temsilcisi Okyay Tirli, Muğla İl Tarım Müdürü Ahmet Dallı, DSİ Aydın Bölge Müdür Yardımcısı Hilmi Tatlı, DSİ Planlama Şube Müdürü Uğur Alay, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Gökçe, Fethiye Mimarlar Odası Başkanı Bülent Günden, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Eski Başkanı Seyit Ali Gürsoy, Pınarköy Köylüleri’nden Mehmet Akar, Durkadın Yılmaz ve çevreciler eşlik etti.

Milletvekili Hıdır’a durum hakkında bilgi veren Yuvarlakçay Korumu Platformu üyesi Murat Demirci; “Milletvekilimiz Dr. Nil Hıdır aramızda. Burada güvenlik kuvvetleri de aramızda. Sizlerden isteği kendi aranızda tartışıp, konuşmamanızı isteniyor. Dileklerinizi Milletvekili Dr. Nil Hıdır’a sorabilir ve söylemek istediklerinizi söyleyebilirsiniz” dedi.

Beyobası Belediyesi eski Başkanı Şadi Pirci de, “Benim Belediye Başkanlığı yaptığım 2000 yıllarında Anıtlar Kurulu’na müracaat ederek, buradaki Anıt ağaçları tescil ettirmiştim. Bakıyorum o tescillenen anıt ağaçları kesilmiş. Birde burada yapılacak HES Hidroelektrik Santralinin yapılmasında suyun önüne yapılacak olan bendin yüksek olması nedeniyle suyun geriye kaçabilecek olması, buranın susuz kalmasına neden olacaktır. Bizim kurkumuz bu. Milletvekili Dr. Nil Hıdır’ı buraya davet ettim. Olayları yerinde inceleyecek” diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır ise, şunları söyledi: “Bizler milletin vekiliyiz. Milletimizin isteğini yerine getirmekle mükellefiz. Ancak, buradaki köylü kardeşlerimize yanlış bilgiler verilmiş. Bunu önce bakanımıza aktaracağım. Daha sonra da mecliste bilgilendirme yapılacaktır. Buraya gelen CHP ve MHP milletvekilleri halkımıza kışkırtmak istiyorlar. Milletvekillerine mecliste yüzlerine karşı da konuştum. Bunlar yapılmamalı. Halkımızı iyi bilgilendirtmelidir. Burada yapılacak olan hidroelektirk santrali oradaki vatandaşlarımızın elektrikleri kesildiği zaman devreye girecek olan santraldir. Buradaki süt, ve diğer dolaplarının iyi çalışmasını sağlamaktır. Milletimizin menfaati ne ise, o yerine getirilir. Yuvarlak Çay Pınar köylülerimiz rahat olsunlar”

AK PARTİ’Lİ NİL HIDIR YUVARLAK ÇAY’DA
AK PARTİ’Lİ NİL HIDIR YUVARLAK ÇAY’DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 13:24:03
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz kaya IP: 78.176.218.xxx Tarih : 3.02.2010 21:08:08

1-Sayın Vekilim Muğla ya ikinci bir TOKİ  istiyoruz.  2-Ayrıca Muğla Devlet Hastahanemiz ve Diş tedavi Merkezi artık bu yükü kaldıramıyor, bundan dolayı  açılan Tıp Fakültemiz  e hastahane istiyoruz..Bir siyasetçimiz Tıp Fakültesi hastahanesine gerek olmadığını açıklamış.Şu an Muğla Devlet Hastahanesi 700 000 kişiye  yazın 2 000 000 kişiye hitap ediyor.