22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

AKUT bu kez kafatası aradı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde avcılar tarafından ormanda bulunan ve 15 Ağustos 2008 tarihinde kaybolan epilepsi hastası İrlandalı turiste ait olduğu sanılan cesetten geriye kalan parçalardan, bulunamayan kafatası ve diğer bazı parçaları bulmak için AKUT Bodrum ekibi ve polisler birlikte arama yaptı.

Geçtiğimiz pazar günü akşam saatlerinde Kışladağ mevkisinde avlanan Şafak Kaya ve Hasan Cengiz isimli iki avcı buldukları bir miktar paranın yanında insan kemiklerine rastlayarak durumu polise bildirmişti. Kemiklerin görüldüğü bölgede güvenlik güçleri yaptığı incelemede insan iskeletinden farklı parçalarla birlikte, tatilini geçirdiği sırada kaybolan İrlandalı turist Mark O'Neill'e (35) ait olduğu sanılan kol saati ve elbise parçaları bulmuştu.

Mark O'Neill'in yakınları ile birlikte geldiği Bodrum'da tatillerini geçirdiği villanın bulunduğu bölgeyi yüksekten gören ve uzakta kalan sarp arazide etrafta dağınık halde bulunan ve yırtıcı hayvanlar tarafından parçalandığı sanılan insan cesedine ait kemikler İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere ceset torbasına toplanmıştı. Yapılan aramada iskeletin kafatasının da aralarında bulunduğu bazı parçalara ulaşılamamıştı.

Bulunamayan parçalara bulmak için polislerle birlikte AKUT Bodrum ekibinden aralarında bir de doktorun yer aldığı 13 kişi, kemiklerin bulunduğu çevrede, ilk aramadan daha geniş bir bölgede arama yaptı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi sorumlusu Komiser Hakan Erişmiş aramaya katılanlara kemikleri ve elbise parçalarını nerelerde bulduklarını anlattı.

Komiser Erişmiş, cesedin vahşi hayvanlar tarafından parçalanmış olduğunu belirterek kemiklerin çevreye dağılmış durumda olduğunu söyledi. AKUT Bodrum ekibi lideri Alp Emre Kököz'ün de yer aldığı 25 kişiden oluşan gurup yaptıkları aramada bazı kemik ve giysi parçaları buldu. İnsan cesedine ait olabilecek bulunanlar numaralandırılarak delil torbasına konuldu. Ancak özellikle aranılan kafatasına ulaşılamadı. Bulunan kemiklerin Mark O'Neill'e ait olup olmadığı araştırılırken, ağabeyinin Bodrum'a geldiği DNA testinin yapılabilmesi için gerekli işlemlerin gerçekleştireceği bildirildi.

Mark O'Neill tatillerini geçirmek üzere geldikleri Bodrum'da ağabeyi Brian O'Neill (37) ve yengesi Denise O'Neill (31) ile birlikte Umurça mahallesinin üst kısımlarında kalan bir villada konaklamışlardı. Tatilerinin bitimine bir gün kala ortadan kaybolan İrlandalı turistin villanın penceresinden çıkıp gittiğinin anlaşıldığı belirtilerek durum güvenlik güçlerine bildirilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?