4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

AKUT'tan kuzu kurtarma operasyonu

AKUT'TAN KUZU KURTARMA OPERASYONU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 30 metrelik uçurumda mahsur kalan bir kuzu AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

Bodrum'un Konacık beldesi Açıkkırlar mevkisinde yaşanan olayda, dağlık alanda otlayan sürüden ayrılarak uçuruma düşüp mahsur kalan kuzuyu, bölgede bulunan bir yapı marketin çalışanı görerek AKUT Bodrum ekibine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekip, uçurumun 10. metresinde balkon olarak tabir edilen kayalık kısımda bulunan kuzuya ulaşmak için çalışma başlattı. AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu ve beraberindeki ekip, kurtarma operasyonunda kuzunun ürküp ani bir hareketiyle daha yüksekten

düşmesinin önüne geçmek için dikkatli hareket etmeye çalıştı. Kuzu, yanına halat yardımı inen AKUT'un 2 üyesi tarafından kurtarma yeleğine alındı. Daha sonra, yine halat yardımıyla AKUT üyesi kontrolünde yapı marketle dağ arasındaki zemine indirildi. Kurtarma operasyonu kuzunun sahibinin yanı sıra yapı market çalışanları da izledi. Operasyonu izleyenler ise ekibi alkışladı. AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, "Bize gelen yardım çağrısına en kısa sürede cevap verdik. Geldiğimizde kuzu uçurumda duruyordu.

Dikkatli, bir şekilde yanına inerek, kurtarma yeleğine aldık. Sağlıklı bir şekilde kurtardık. Sadece korkmuş sağlığı yerinde" dedi.

AKUT'TAN KUZU KURTARMA OPERASYONU
AKUT'TAN KUZU KURTARMA OPERASYONU
AKUT'TAN KUZU KURTARMA OPERASYONU
AKUT'TAN KUZU KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 10:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?