15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Akyarlar'da korkutan yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Beldesi Akyarlar Köyü Aspat Mevkiinde makilik alanda yangın çıktı. Orman Yangını Söndürme ekipleri tarafından müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yol kenarından başlayan yangın kısa sürede tepelik alana doğru ilerledi.

Söndürülmeden atılan sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangına 1 yangın söndürme helikopteri, Turgutreis Belediyesi itfaiye ekipleri, özel bir şirket itfaiyesi ve çevredeki vatandaşlar müdahale etti. Aspat Tepesinin yakınında bulunan bir turistik tesisteki konuklardan bazıları tesisten dışarı çıkarken, bazı turistlerde güneşlenmeye devam etti.

Arazi şartlarının olumsuzluğu yangına müdahale edenlere zor anlar yaşattı. Vatandaşların ve turistik tesis çalışanlarının da destek verdiği söndürme çalışmasına olay yerine gelen AKUT Bodrum ekibi de katıldı.

Yangına müdahale eden tesis çalışanları, yangının yol kenarından başladığını belirterek, kısa sürede büyüdüğünü söyledi. Yangın, makilik ve tarım arazisi olmak üzere yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili oldu. Söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışması başlanıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 18:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?