4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Alevler ahırı yuttu

ALEVLER AHIRI YUTTU

Muğla merkeze bağlı akaya köyünde dün gece saat 20.00 sıralarında çıkı nedeni henüz tespit edilemeyen ahır yangınında hayvan yemlerinin tamamı yandı.

Edinilen bilgiye göre; Akaya köyünde Ertuğrul Evkuran’a ait hayvan yemlerinin bulunduğu ahırda henüz çıkış nedeni tespit edilemeyen yangın çıktı. Hayvanların yemesi için depo edilen arpa, buğday ve samanlar kısa sürede alev alarak yangın büyüdü. Yangının büyümesinin ardından yanan sahaya yakın su bulunamayınca Muğla ve Yerkesik belediyeleri ile Orman’dan yardım istendi.

Muğla Belediyesi’nden iki itfaiye ve su tankı, Yerkesik belediyesinden bir itfaiye aracı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden de bir arazöz yangına müdahale etti. Tedbir amaçlı olay yerine 112 Acil ambulansı çağrıldı. Hayvan damının bir bölümü mutfak olarak kullanıldığı öğrenilirken, küçük piknik tüpü patladı. Büyük piknik tüpünün de bulunduğu yangın alanında, büyük tüp patlamadan söndürüldü. Patlamanın etkisi ile köyde korkulu anlar yaşandı. Yangın esnasında köydeki düğünde bulunan aile ve dündeki köylüler düğünü bırakıp yangını söndürmeye koştu.

Yanan hayvan damının yanında hayvanların kaldığı dam bulunurken, beton olması nedeniyle hayvanlar yangında zarar görmedi. Yangında hayvan yemlerinin bulunduğu dam tamamen yanarken, can kaybı olmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 16:19:00
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 17:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?