4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ali ve Ömer kardeşler artık duyacak

ALİ VE ÖMER KARDEŞLER ARTIK DUYACAK

Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri Ali (16) ve Ömer (9) Gerçici kardeşleri yeni yılda mutlu ederek, eskiyen duyma cihazlarını değiştirdiler.

Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin öğrencilerinden olan Ali (16) ve Ömer (9) Geçici kardeşler doğuştan sahip oldukları işitme rahatsızlıklarını Devlet tarafından verilmiş olan işitme cihazları ile gidermeye çalıştılar. Son 2 yıldır işitme cihazları çalışmayan iki kardeş iletişim sıkıntısı yaşarken, okulda aldıkları eğitimlerde arkadaşlarının gerisinde kalmaya başladılar. Okul Müdürü Yeliz Ekiz Özdemir’in girişimleri ile Marmaris Yalı Lions kulübü iki kardeşe sahip çıktı. Yapılan yardımlarla iki kardeşe her iki kulakları içinde ayrı özellikler taşıyan işitme cihazları alındı. Satın alınan 4 adet işitme cihazı öğrencilere takıldı. Yeni bir işitme cihazına sahip olan ve duymaya başlayan Ali ve Ömer kardeşler ile anneleri Saadet Geçici duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Marmaris Yalı Lions kulübü dönem Başkanı Nurten Yıldırım “Bugün burada gerçekleşen şey engellilerle birlikte çalışmamızın ürünüdür. Ali ve Ömer Geçici adlı 2 işitme engelli öğrencimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için gerekli olan işitme cihazlarını satın alarak onlara teslim ettik. Bizim topladığımız 3bin 500 TL’ye destek olarak Muğla’dan cihazları aldığımız firmada bin 500 TL destek vererek öğrencilerimizin işitme cihazlarını satın aldık. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Yönetim olarak 2009 Temmuz ayında göreve geldik. O günden beri önceliğimiz ve ilgimiz çoğunlukla engellilerimizin sıkıntılarını gidermek oldu. Onlarla hep beraber olduk. Gezilere gittik, denize girdik, atlara bindik, güldük, ağladık. Ama bunları hep onların motivasyonları ve yalnız olmadıklarını kendilerine göstermek için yaptık. Bir arada olunca da çocukları daha yakından tanımaya ve ihtiyaçlarını bire bir görmeye başladık. Okullarında Psikolog arkadaşlarımızla hem kendilerine hem de velilerine bilgi aktarımı yaptık” dedi.

ALİ VE ÖMER KARDEŞLER ARTIK DUYACAK
ALİ VE ÖMER KARDEŞLER ARTIK DUYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:55:05
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 20:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?