4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Alman gelin İslamiyeti seçti

ALMAN GELİN İSLAMİYETİ SEÇTİ

Almanya’da 10 yıl önce tanıştığı ve daha sonra yollarını birleştirdiği Türk eşinden etkilenen 47 yaşındaki Jutta Karyağdı, Milas’ta düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olarak çok sevdiği ‘Leyla’ ismini aldı.

Muğla’nın Milas ilçesinde Almanyalı bir kişi Müslümanlığa geçiş yaptı. 47 yaşındaki Hıristiyan Protestan olan Jutta Karyağdı Milas İlçe Müftülüğü’nde yapılan törenle resmi olarak Müslümanlığa geçiş yaptı. Gerçekleştirilen törende üç şahit huzurunda Kelime-i Tevhid getiren Jutta Karyağdı, televizyondan duyduğunu, çok güzel bir isim olduğunu ve çok beğendiğini söylediği “Leyla” ismini alacağını belirtti. Müslümanlığın hoşgörü dini olduğunu ve umreye gitmek istediğini kaydeden Karyağdı, Müslüman olan eşi Ünal Karyağdı’nın (44) yaptığı ibadetlerden etkilendiğini ve Müslümanlığa geçmeye karar verdiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı İhtida Belgesi, Kuran-ı Kerim, 2 cilt ilmihal ve yabancı dilde camiler ve dinlerle ilgili kitaplar Milas İlçe Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci tarafından Jutta Karyağdı’ya verildi. Müftü Değirmenci tarafından Karyağdı’ya Müslümanlık hakkında bazı temel bilgiler de aktarıldı.

32 yıldır Almanya’da yaşadığını eşiyle 10 yıl önce tanıştığını belirten Ünal Karyağdı: “Ayrı dinle mensup olmamız herhangi bir sorun yaşamadık. Bundan yaklaşık 6 yıl önce Müslüman olmaya karar verdi. 1 oğlumuz var. Daha önceki eşimden 1 oğlum, 1 kızım. Eşimin böyle bir karar vermesine sevindim. Ben ibadet ederken yakından ilgileniyor ve merak ediyordu. Tanıştığımızda Müslüman olduğumu söyledim. Sonrasında evlendik. Aslında buna yaklaşık 6 yıl önce karar verdi. Kısmet bugüneymiş. Bugünün Beraat Kandili olması da ayrı bir güzellik” dedi.

MİLAS’TA SON 10 YILDA 3 KİŞİ MÜSLÜMAN OLDU

Müslüman olmak için öncelikle kalben inanmak ve istemek gerektiğini söyleyen Müftü Değirmenci, “Resmi olarak Müslüman olabilmek için 4 fotoğraf gerekiyor, 4 belge tanzim ediyoruz. Birini Diyanet İşleri Başkanlığı’na, birisini Nüfus Müdürlüğü’ne, yabancı ise bir tane de konsolosluğa veya il vilayete gönderiyoruz. Özet dini bilgiler vermeye çalışıyoruz. Niyetini, Müslüman olduğunu belirledikten sonra Müslüman Olma belgesini kendisine veriyoruz” diye konuştu.

Daha önceki yıllarda da Milas’ta Müslümanlığa geçiş yapanların olduğunu belirten Değirmenci, 2002 yılında Amerikalı Hıristiyan Katolik Mary Margaret’ın, 2009 yılında Moldovalı Hıristiyan Ortodosk Livdmila Cristova’nın Müslüman olduğunu sözlerine ekledi.

ALMAN GELİN İSLAMİYETİ SEÇTİ
ALMAN GELİN İSLAMİYETİ SEÇTİ
ALMAN GELİN İSLAMİYETİ SEÇTİ
ALMAN GELİN İSLAMİYETİ SEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 12:32:03
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?