6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

'Alternatif atlayış'a tutanak

Fethiye Ölüdeniz'deki Babadağ'a çıkış ücretlerine zam yapılması üzerine 900 metredeki alternatif pistten uçuş yapanlar hakkında "orman sahasına izinsiz giriş yaptıkları" gerekçesiyle tutanak tutulmaya başlandığı bildirildi. 

Babadağ'a çıkış ücretine yapılan zammı protesto etmek için pilotlar, alternatif pist olan 900 metreden uçmaya başladı. Ancak iddialara göre Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Orman Muhafaza memurlarının 900 metreden uçuş yapan pilotlara tutanak tuttuğu öğrenildi. Ölüdenizli paraşütçüler, Çevre ve Orman Bakanı'nın yanlış bilgilendirildiğini söyleyerek ülke turizminin kaybının kendi hesaplamaları neticesinde 30 milyon dolar olduğunu öne sürdü. 

Ölüdeniz Yamaç Paraşütçüleri Derneği Başkanı Semih Sayır, yaptığı açıklamada, "Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Göçek ziyareti sırasında Babadağ'daki sorunla ilgili olarak bir açıklama yapmış; 'Uçmayacaklarsa uçmasınlar, gitsinler Yunanistan'a oradan uçsunlar. Biz Babadağ'ı 1 milyon dolara kiraya verdik' dediğini öğrendik. Sayın Bakan gerekli incelemeyi yapmamış ve burada neler olduğu bilmiyor sanırım. Burada ülke turizminin 30 milyon dolar kaybı var, 1 milyon dolar değil. Bakanlığımız oradan aldıkları kira bedeliyle hesap yapmasın. Bu olaylar ülkemizde çok büyük kayıplara yol açmaktadır. 

Lütfen Orman Bakanımız bu olayı bir daha incelesin. Bugün uçuş yaptığımız alternatif pist, orman muhafaza memurları tarafından uçan pilotlara kaçak pist kullandıkları söylenerek tutanak tutulmuştur. O alan kaçak pist değildir ve 1993 yılından bu yana kullanılan bir pisttir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 14:30:00
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 14:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?