22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Altın Palet' sahibini buldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 11. Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi.


İsis Otel'de düzenlenen ödül töreninde şampiyonaya katılan dalgıçlar, çekilen fotoğraf ve video görüntüleri barkovizyonla izledi.

Şampiyonaya fotoğraf dalında 39, video dalında ise 4 çift olmak üzere toplamda 86 sporcunun katıldığı bildirildi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda mavi derinliklerde birbirinden renkli fotoğraf ve görüntüler çeken dalgıçlardan dereceye girenler belirlendi. Fotoğraf dalında 'Balık' kategorisinde Orhan Aytür birinci, Adnan Büyük ikinci, Cem Gazivekili üçüncü, 'Makro' kategorisinde Saygun Dura birinci, Alptekin Baloğlu ikinci, Cenk Ceylanoğlu üçüncü, 'Geniş açı' kategorisinde ise Şükrü Değer Erken birinci, Sacit Uluırmak ikinci, Erhan Öztürk üçüncü oldu. Video kategorisinde ise birinciliği Lütfi Tanrıöver elde etti. Dereceye girenlere ödülleri, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk, Muğla İl Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Sualtı Sporları İl Temsilcisi Filiz Tan ve federasyon yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.


Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk, şampiyonanın federasyonun planlı faaliyetlerinden ve su altı sporlarının 12 branşından biri olduğunu söyleyerek, "Buradan uluslararası düzeyde Türkiye'yi temsil edecek dalıcılarımız saptandı. Milli takım için hazırlık yapacaklar. Bu branşta federasyonumuz son üç yıl içinde iki dünya üçünlüğü, bir dünya şampiyonluğu elde etti. Bu branşımız çok gelişiyor" diye konuştu.


Öte yandan vurgun şüphesi ile helikopterle Marmaris'taki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na sevk edilen şampiyonaya katılan dalgıçlardan Zeynel Abidin Sezgün'ün sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Obruk, Zeynel Abidin Sezgün'ün durumunun iyi olduğunu söyledi. Zeynel Abidin Sezgün'ün tedbir amaçlı olarak basınç odasına gitmesi gerektiğini, Bodrum'daki basınç odasının revizyonu yapılmadığı için Aksaz'a sevk edildiğini belirten İnkılap, "Sol kolunda karıncalanma oldu. Sağlığında herhangi bir sorun yok.
Türkiye'de çok az sayıda basınç odası var. Gönül ister ki sağlık bakanlığımız bunu artırsın" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 09:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?