16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Ama o bir AKP'li

Fethiye'de alkollü olarak kaza yapan sürücü önce polis ekiplerine saldırdı sonrada götürüldüğü karakolun kapı ve camlarını kırarak ortalığı birbirine kattı.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam Fethiye İlçe merkezi Akdeniz Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında Hulusi Özmekik'in kullandığı 67 FC 001 plakalı jip, Mehmet Özgür'ün kullandığı 48 T 3178 plakalı ticari taksiye çarptı. Ölen yada yaralananın olmadığı kaza sonrası ortalık karıştı. Kazaya karışan ve alkollü olduğu tespit edilen jip sürücüsü Hulusi Özmekik kaza yerinden kaçmak istedi.

Polisin kısa takibi sonrası olay yerine 300 metre mesafede yakalanan Özmekik, önce kendisini yakalayan polis ekiplerine ardından da olaya müdahale eden vatandaşlara saldırdı. Polise hakaretler yağdırarak "Hepinizi sürdüreceğim" diyen alkollü sürücü polis aracına binmemekte direnince arbede yaşandı.

Polislere ağır hakaretler yağdıran alkolü sürücü yere yatırılarak kelepçelendi. Çevrede vatandaşların tepkilerinden polisin kurtardığı Özmekik, ifadesi alınmak üzere Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Şube girişinde polise küfürler yağdırmaya devam eden şahıs, kapı ve pencereleri kırarak "Ben siyasi parti adamıyım hepinizi polislikten attıracağım" dedi.

Güçlükle kontrol altına alınan ancak bir kapı ve pencere kırması engellenemeyen alkollü sürücünün yakınları ve AK Parti Fethiye ilçe yönetimi ise karakola akın etti. Yaşanan arbedelerin ardından AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Zeki Acar ve Ayşegül Erer Akçabelen de karakola geldiler. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ise Asayiş Büro Amirliğini ve gazetecileri arayarak olay hakkında bilgi aldı. Karakol önünde gazetecilere saldıran partinin ilçe yöneticisi Ahmet Zeki Acar, haber yapmamaları konusunda gazetecileri uyardı.

Yaşanan tüm bu kargaşanın ardından kazaya karışan, alkollü olan, polise saldıran ve karakolu dağıtan alkollü sürücü Hulusi Özmekik karakola gelen Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 09:35:48
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 13:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?