5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Ambulans beklerken öldü

DRAMA FİLMİ DEĞİL GERÇEK

Muğla merkeze bağlı Göktepe Köyü’nde yaşayan Ali Zorlu (54), akrabalarını ziyaret etmek için traktörle Bozyer Köyü’ne gitti. Ziyaret sonrası eve dönmek için yola çıkan Zorlu, yangın söndürme göleti mevkiinde virajı alamayarak takla attı. Kazayı gören köy sakinleri ağır yaralanan Ali Zorlu’nun yardımına koştu. Kaza sonrası bilinci açık olan Zorlu, belinde ağrı hissettiğini söyleyince köylüler, müdahale etmeden sağlık ekiplerine haber verdiler.

AMBULANS ÇALIŞMADI

Göktepe Köyü’nde bulunan sağlık ocağından istenilen ambulansın şoförü bulunmadığı için ilk olarak köyde ehliyeti olan bir kişi arandı. Şoförün bulunmasının ardından bu kez de ambulans çalışmadı. Bu sırada kazazedenin eşi ve çocukları olay yerine geldiler. Kurtarılmayı bekleyen Ali Zorlu yardım gelmeyince bilincini kaybetti. Olay yerine 15 kilometre mesafede bulunan sağlık ocağındaki ambulansın bir türlü gelmemesi üzerine vatandaşlar, 56 kilometre mesafedeki Muğla 112’den ambulans talebinde bulundular. Yaklaşık 45 dakikalık bir uğraşın sonunda, köylü kadınlar ambulansı rampa aşağıya iterek çalıştırmayı başardılar. Ambulans 1 saat sonra olay yerine ulaştı, ancak kazazede eşi ve çocuklarının gözleri önünde hayatını kaybetti. Bu sırada Muğla’dan istenilen ambulansta olay yerine ulaştı, hayati fonksiyonları duran Ali Zorlu’ya yaklaşık 15 dakika kalp masajı yapıldı, ancak kurtarılamadı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Göktepe Köyü sakinleri ve civar köylerde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık bir yıldır ambulansın çalışmadığını ileri sürdüler. Vatandaşlar, “Sağlık ocağındaki ambulansın şoförü yok. Ambulans bozuk olduğu için çalışmıyor. Ambulans içerisinde de yeterli tıbbı malzeme yer almıyor. İlk yardım çantasına benzer bir çanta ve sedyeden başka bir şey yok. Biz civar köylerin de ihtiyacını karşılayacak bir 112 Acil istasyonu yapılmasını istiyoruz. Çünkü sağlık kuruluşuna 56 kilometre uzaktayız. Bu konuyla ilgili daha öncede girişimlerimiz olmuştu. İmza kampanyası başlattık” dediler.

DRAMA FİLMİ DEĞİL GERÇEK
DRAMA FİLMİ DEĞİL GERÇEK
DRAMA FİLMİ DEĞİL GERÇEK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 17:56:04
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 18:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?