4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Anadolu Lisesi’ne hibe desteği

ANADOLU LİSESİ’NE 23 BİN EURO’LUK HİBE

Muğla Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan projeye Avrupa’dan hibe desteği geldi.

Muğla Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Youth and Ict”, “Gençlik ve Bilgi Teknolojileri” isimli proje, Avrupa Birliği Comenius Okul Ortakları 2009 Ulusal Proje teklif Çağrıları çerçevesinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajansı’ndan 23 bin Euro tutarında hibe kazandı.

Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Hollanda, Portekiz ve Yunanistan ortaklığında gerçekleştirilen proje 2009-2011 yılları arasında sürecek ve Muğla Anadolu Lisesi projenin sürdürülebilmesi için 23 bin Euro hibe alacak.

Katılımcı ülke sayısının çok olması ve bu ülkelerin bir çoğunun İngiltere, Almanya, İtalya gibi eğitim konusunda Avrupa’da öne çıkan ülkelerden oluşması farklı eğitim sistemlerini inceleme imkânı verecek ve yenilik transferlerine imkan sağlayacak. Anadolu Lisesi’nin bu projesi ülkenin ve Muğla’nın tanıtımına da katkı sağlayacak.

Planlama ve görev dağılımı için 1’incisi Portekiz, 2’incisi İspanya, 3’üncüsü de Yunanistan’da yapılan İzleme ve Değerlendirme toplantılarına, Proje Koordinatörü Özgür Akalp, Okul Müdürü Rafet Coşkun, Müdür Yardımcısı Erkan Oğuz ve öğrenciler katıldı.

KOORDİNATÖR OKUL OLARAK SEÇİLDİ

Muğla Anadolu Lisesi hibe çerçevesinde 2009-2010 Eğitim öğretim yılı için yapmayı taahhüt etmiş olduğu tüm proje faaliyetlerini gerçekleştirirken, ‘@bout EU’ isimli online dergiye çeşitli makaleler gönderdi, ‘Fashion Show’ moda tasarım yarışması, ‘cookery show’ yemek yarışması düzenledi, ‘life-styles’ yaşam tarzları konusunda çalışmalar gerçekleştirdi ve hala on-line etkinliklere katılmaya devam ediyor.

2010-2011 Eğitim-öğretim yılında yapılacak olan proje çalışmalarının planlanması ve değerlendirilmesi için Almanya’nın Köln şehrinde 17-25 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. İzleme ve Değerlendirme toplantısına Muğla Anadolu Lisesi adına Proje Kordinatörü Özgür Akalp, Müdür Yardımcısı İbrahim Yorulmaz, Almanca öğretmeni Deniz Çalışkanlar, Resim öğretmeni Gülsüm Şanlı ve 10 öğrenci katıldı. Toplantıda yapılan öneri üzerine Muğla Anadolu Lisesi diğer ülkelerin oybirliği ile 8 ülke arasından projenin 2. koordinatör okulu olarak seçildi.

ANADOLU LİSESİ’NE 23 BİN EURO’LUK HİBE
ANADOLU LİSESİ’NE 23 BİN EURO’LUK HİBE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 14:35:03
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 14:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?