4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Anne adaylarına eğitim

ANNE ADAYLARINA BEBEK BAKIMI VE DOĞUM EĞİTİMİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde anne ve baba adaylarına doğum öncesi eğitim semineri düzenledi.

Bebek Bakımı ve Anne sütünün Faydaları konulu eğitime 20 anne adayı katıldı. Eğitim seminerinde özellikle anne sütünün faydaları aktarılırken Sağlık bakanlığı tarafından son dönemde özellikle üzerinde durulmaya başlanan doğal doğum konusunda bilgi verildi.

Özel Ahu Hetman Hastanesinde görevli Dr.Ayla Albayrak ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr.Bahar Mert , Dr.Ali Nurettin Gürses , Çocuk Hastalıkları Uzmanı Ercünemt Bedir. Doğum Hemşiresi Meral Şener’in yanı sıra Doğal Doğum konusunda uzman olan Op. Dr.Hakan Çoker konuk konuşmacı olarak katıldı. Doğumları yaklaşan 20 anne adayının hazır bulunduğu toplantıda öncelikle anne adaylarına emzirme ve çocuk sağlığı hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Dr. Ayla Albayrak anne sütünün içeriği besinlerin bebeğin değişen ihtiyaçlarına göre değişim gösterdiğini belirterek “Anne sütü ile beslenen bebeklerde karın ağrısı, gaz sancısı, ishal ve kabızlık daha az görülür. Özellikle ağız sütü, bebeği hastalıklardan korur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve çeşitli enfeksiyonlara karşı bebekleri daha dirençli yapar. Alerjik hastalıklar çok daha az görülür. Anne sütü bebek için doğal bir ağrı kesici ve sakinleştiricidir. Temas, sıcaklık ve yakınlık sağlayarak emzirme anne ve bebek arasında özel bir bağ oluşturur. Yeni doğanlar için en sağlıklı besin anne sütüdür. Daha taze ve temiz bir gıda bulmak mümkün değildir. Bebeğinizi mümkün olduğunca uzun süre anne sütü ile beslerseniz bebekleriniz daha sağlıklı olur” dedi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Ercüment Bedir ise anne adaylarına bebek bakımı ve sağlığı, aşıları hakkında gerekli bilgileri verdi.

Marmaris’te Doğal Doğum konusunda önemli çalışmalara imza atan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Çoker ise doğal doğun anne ve bebek arasında yaşattığı özel ilişkiye değinerek” Son 10 yıla baktığımızda sezaryen oranlarının özellikle büyük şehirlerimizde gittikçe arttığını fark ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bu oran yüzde 15 olması gerekirken, ülkemizde devlet hastanelerinde yüzde 40-60, özel hastanelerimizde yüzde 80-90 oranlarını bulmuş durumda. Amerika ve Avrupa ülkelerinde yüzde 28-30 sınırına gelen sezaryen oranlarını düşürmek için yoğun bir çaba harcanırken, ülkemizde son günlerde Sağlık bakanlığımız sezaryen doğumların azaltılması için özel bir çalışma başlatmıştır. Artık annelerimizin ve ninelerimizin yaptığı gibi doğuma müdahale etmeden doğumları olabildiğince doğal olması istenmekte. Bu hem anne hem de bebek için çok daha sağlıklı bir olaydır. Sizlerde doğumlarınızda sezaryan doğum yerine doğal doğumu tercih ediniz. Belki daha zahmetli ve zaman isteyen bir doğum olacak ama bu bebeğiniz için çok daha iyi” şeklinde konuştu.

ANNE ADAYLARINA BEBEK BAKIMI VE DOĞUM EĞİTİMİ
ANNE ADAYLARINA BEBEK BAKIMI VE DOĞUM EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:37:00
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?