16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Araç hırsızları yakalandı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından çaldıkları araçları gazete ilanı ile satan zanlılar, “Elfeneri” operasyonu ile çökertildi. Operasyon kapsamında iki kişi yakalanarak göz altına alındı. Zanlıların çalıntı araçları satabilmek amacıyla gazetelere çeşitli ilanlar verdikleri ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalarda bir grubun çalıntı arabaları Milas-Köyceğiz, Ortaca ve Aydın’da sattıkları bilgisine ulaştılar. 2 ay yapılan istihbarı çalışmalarda O.K. (32) ve E.C. (33) isim zanlıların gazete ilanı verdikten sonra hazırladıkları sahte evraklar ile çaldıkları araçları satmaya çalıştıkları belirlendi.

O.K. ve E.C. isimli zanlıların İstanbul’dan çalınan araçları satmak için Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan M.E.K.’ye ait kimlik bilgilerine ulaştıktan sonra bu bilgilerle sahte kimlik, sahte ruhsat, plaka ve sürücü belgesi hazırladıkları belirlendi. Sahte evrakları hazırlayan zanlılar daha sonra gazetelere ilan vererek araba satın almak isteyen kişiler ile bağlantı kurdular. Zanlılar telefonda yaptıkları pazarlıktan sonra hazırladıkları sahte evraklar ile birlikte araçları satan almak isteyen vatandaşlar ile Vergi dairesine giderek çalıntısı ve borcu olmadığı belgesi alarak araçları sattıkları belirlendi. Zanlıların Muğla’da bu yöntemle 4 kişiye sattıkları araçlar ekipler tarafından belirlendi.

İstihbarı çalışmaların ardından O.K. ve E.C.’nin Muğla’nın Ula ilçesinde bir başka vatandaşa aynı yöntemle araç satmak isterken ekipler tarafından notere baskın düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda O.K. ve E.C. üzerlerinde bulunan sahte kimlikler ve çalıntı bir araçla yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar ile birlikte 4 otomobil, sahte kimlik, ehliyet, 4 adet cep telefonuna el konuldu. Zanlıların Muğla’da uyguladıkları yöntemi başka illerde de gerçekleştirdikleri ve bu yolla 18 aracı Ankara-Mersin-Bursa-Yalova’da da sattıkları tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan O.K. ve E.C. örgütlü olarak oto hırsızlığı yapmak, resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçundan hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 16:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?