16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Arıcılar meclisten destek istedi

Türkiye’nin Çam Balı üretiminin yüzde 75’ini karşılayan Muğla, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen ve Muğla Üniversitesi ile Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi 25-27 Kasım 2008 tarihlerinde Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilecek. Avrupa ve dünyadaki bal üretici ülkelerden her biri alanlarında otorite olmuş 18’i yabancı olmak üzere toplam 26 konuşmacının katılacağı kongrede, 35 bildiri sunulacak.
Muğla 1. Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile ilgili Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, ve Muğla Üniversitesi Arıcılık ve İpek Böcekçiliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Öztürk, Muğla İl Genel Meclis üyelerine bilgi verirken, destek istediler.


Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Öztürk slayt eşliğinde sunumunu gerçekleştirirken, önce arı, bal, bal üretimi, balın insan sağlığı üzerindeki etkileri, arı, doğa ve insan ilişkileri hakkında bilgiler verdi. Öztürk, “İnsan, arı ve çiçek üçlüsü birbirine bağlıdır. Bu üçlüden birisi olmazsa diğerleri yaşayamaz. Bu kanıtlanmıştır. Muğla çam balı üretiminde ülkemizin en önde gelen ili. Arıcılık, özellikle Muğla’nın kırsal kesiminde çok önemli bir istihdam sağlıyor. Ülkemizde çam balı üretiminin çok büyük bir bölümü Muğla’da gerçekleşiyor. Çam balı üretimini sağlayan böcekler ve basralı çam ormanlarına sahip çıkmak ve geliştirmek zorundayız. Bu kongre çok önemli. Çam balını ve çam balının üretildiği Muğla’yı bütün dünyaya tanıtmak zorundayız. Muğla ve ülkemizin için çok büyük önem taşıyan bu kongreye bütün kurum ve kuruluşların yanında herkesin destek olmasını istiyoruz” dedi.
Sunumun ardından konu inceleme ve değerlendirilmesi için İl Genel Meclisi Tarım Komisyonuna havale edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 16:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?