8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Arıcılık veterinerleri geliyor

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından eğitilecek Türkiye’nin ilk ’Arı Veteriner Hekimleri’nin Muğla’da işbaşı yapacağı açıklandı. Muğla’da bilimsel arıcılık yapılabilmesi için danışma merkezleri de kurmanın yanında arı hastalıkları için de 6 veteriner hekim yetiştirildiğini açıklayan MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, "Yine Muğla’dan belirlediğimiz 6 veteriner hekim, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 21 Şubat tarihi itibariyle 1.5 aylık eğitime alındı. Bu arkadaşlarımız, Türkiye veterinerliğinin ilk arıcıları olacaklar" dedi.

Muğla Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seminerde 300 Muğlalı arıcının Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (HARÜM) ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Ege Üniversitesi Araştırma Geliştirme Enstitüsü’nden (ARGEFAR) 6 uzman tarafından eğitildiklerini belirten MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, "Bu eğitim çalışmalarımız 1 yıl sürecek. Bu kapsamda arıcı ailesine mensup 30 işsiz gencimiz Muğla’da doğal bal üretiminde öncü olacak, doğal bal üretiminin yanında arı sütü, polen, propolis üretimini öğrenmek üzere eğitime alınacaklar. 30 gencimiz de Mayıs ayında Fethiye’de eğitilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 16:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali duralioğlu IP: 85.102.60.xxx Tarih : 27.05.2006 17:04:07
ben ankara vetriner fakultesinde okuyan muğlali bir öğrenciyim.amcamda veterinerlik mesleğini yıllarca muğla da yapti.babam da muğlali bir arici ve bu birliğe üye sanirim. benim merak ettiğim konu bizim fakultemizde eğitilecek kişilerin mezun öğrencilerden mi olustuğu ve ariciliği veteriner hekimlerin yapmasi yerine aricilik eğitimi almiş kişilerin yapmasi ve hekimlerin onlari denetlemesi daha doğru ve amacina uygun bi karar olmaz mi...?