16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Arınç: Saldırı tezkere öncesi misilleme

Fethiye'ye gelerek eski danışmanının nikahına katılan TBMM eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Arınç, 15 askerin şehit olması ile sonuçlanan baskının mecliste görüşülerek süresi uzatılmak istenen tezkereye misilleme olduğunu belirtti.

Eski danışmanlarından birinin düğününe katılmak için Fethiye'ye gelen TBMM eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partisinin düzenlediği programda dün yaşanan 15 askerin şehit olduğu terör saldırısını değerlendirdi. Bülent Arınç konuşmasında, terör örgütü PKK tarafından Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırıyı kınadı.

İki askerin kayıp 15 askerin şehit olduğu saldırının sınır ötesi operasyona izin veren tezkerenin uzatılması görüşmeleri öncesinde yapılmasını manidar bulduğunu söyleyen Arınç, şöyle konuştu: "Çarşamba günü tezkerenin süresinin uzatılması için mecliste görüşme yapılacak. İnanıyorum bu karar da meclisimiz tarafından kabul edilecek. Bu saldırının zamanlamasını göz önüne alırsak tezkereye bir misilleme olarak yapıldığı sonucuna varılabilir."

Bülent Arınç, teröristlerin Kuzey Irak'tan gelerek ağır silahlarla karakolu ateş altına aldığını ve çatışma çıktığını söyledi. Terörle mücadele eden bütün ülkelerin Türkiye'nin yaşadığı bu acıyı hissettiğini anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Sadece biz değil terörle mücadele eden başka ülkelerde de bu acılar var. Terör bir insanlık suçudur. Bunu yapan insan olamaz. Terör aşağılık ve insanlık dışı bir suçtur. Terörün dili, dini ve milliyeti olmaz."

Bunu yapanların insanlığından şüphe ettiğini belirten Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Kim yaparsa yapsın bu aşağılık bir suçtur. Terör eylemlerini gerçekleştirenlerin tek bir amacı var. Bunların amacı ülkenin imajını zedeleyerek hem yatırım yapılmasını hem de turist gelmesini engellemektir. Ama dış dünya bize çok büyük destek veriyor. En son saldırıda bu desteği Avrupa ve Amerika başta olmak üzere gördük. Türkiye dimdik ayakta terörle mücadele ediyor ve bunu da başaracak."

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?