4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Arıtmaya mahkeme engeli

ARITMAYA MAHKEME ENGELİ

Tapulu arazisi içinden geçen yolun Muğla Belediyesi tarafından izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle yolu trafiğe kapan Ahmet Karaosmanoğlu, şimdi de arazisi içinden geçen arıtma tesisi çalışmasını mahkeme kararı ile durdurttu.

Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Muğla'nın Düğerek Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yolun bir bölümünün özel mülk olması nedeniyle arazi sahipleri tarafından yol ulaşıma kapatılmıştı. Arazi sahipleri, yolun geçtiği 7 dönüm arazinin kamulaştırılmasını isterken, belediyeden bu isteklerine cevap alamayınca yolu 'Özel mülktür girilmez' yazısı ile trafiğe kapatmıştı.

‘RAYİÇ BEDEL BEKLENTİMİZİ KARŞILAMIYOR’

2003 yılından bu yana arazinin içinden geçen yol ile ilgili Muğla Belediyesine defalarca uzlaşma için başvurduğunu, ama bir türlü sonuç alamadığını belirten arazi sahibi Ahmet Karaosmanoğlu, “Yıllardır girişimlerimizin sonuçsuz kalması nedeniyle yaklaşık iki ay önce ilgili kurumlara gerekli uyarıları yaparak yolu trafiğe kapattım. Yolun kapanmasının ve bu haberin kamuoyuna aktarılmasının ardından Belediye yetkilileri uzlaşmak istediklerini söylediler. Ancak çok komik bir rakam teklif ettiler. Benim arazimin hemen bitişiğindeki arazinin rayiç bedeli 70 lira olarak belirlenirken, bizim arazi için belirlenen rayiç bedel 12 lira. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Bizim beklentimiz rakamların gerçek oranlar üzerinden uygulanması” dedi.

TUTUNAK TUTTURDU

Belediye’nin mahkeme kararına rağmen hukuksuzluğunu devam ettirdiğini ileri süren arazi sahibi Ahmet Karaosmanoğlu, “Muğla Belediyesi hukukun üstünlüğünü kabul etmiyor. Bu yolda çalışma yapılmaması ile ilgili mahkeme kararı olmasına rağmen, belediye bu kararı hiçe sayarak, arıtma tesisinin bizim arazimiz içinden borularının geçtiği çalışmalarına devam ediyor. Mahkeme kararını ihlal ettikleri gerekçesiyle bizler de ilgili mercilere şikâyetimizi yaptık. Polis arkadaşlar da şikâyetimiz ile ilgili tutanak tuttular. Bundan sonraki kararı adli merciler verecek. Bu nedenle adli makamlara yansıyan olay hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum” diye konuştu.

ARITMAYA MAHKEME ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2010 Perşembe 14:26:00
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?