4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Asırlık eğitimci unutulmadı

ASIRLIK EĞİTİMCİ UNUTULMADI

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden Osman Günsan (97) eğitim camiası ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından unutulmadı.

1931 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan Osman Günsan, 40 yıl süreyle eğitim camiasına verdiği hizmet sonrası emekli olarak doğduğu Muğla’da yaşamını sürdürüyor. Osman Günsan, şu anda oturduğu evini Milli eğitim Müdürlüğü’ne bağışlamıştı.

40 YIL EĞİTİM CAMİASINA HİZMET VERDİ

1912 yılında Muğla'da doğan, 1929 ve 1931 yıllarında İzmir Öğretmen Okulu'nda okuduktan sonra ilk ataması Fethiye’ye yapılan Günsan, "Muğla'nın, kazalarıyla şehirlerarası irtibatı yoktu. 1931 yılında ilk atamam Fethiye'ye yapıldı. O yıllarda oraya nasıl gideceğimi bilmiyordum. Araştırmalarım sonucunda önce Milas'a, ardından Güllük beldesine geçerek, İstanbul'dan Mersin'e gitmekte olan yük vapurlarına binerek Fethiye'ye gidebileceğimi öğrendim. Üç günde Fethiye'ye ulaştım. 40 yıl boyunca tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen yılmadan görevimi sürdürüm” dedi.

GENÇ NESİLE TAVSİYELER

Asırlık eğitimci Osman Günsan., kedisini ziyarete gelen Kocamustafendi İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmenlerine nasihatte bulunurken, “Her zaman atacağınız adımlara çok dikkat edin. 97 yıllık yaşamımda Muğla gençlerine bir şeyler öğretmeye çalıştım. İnşallah bunu başarmışımdır. Eğer bunda başarılı olduysam gözüm açık gitmeyecek. Mesleğinize sahip çıkın ve benimseyin. Kutsal bir görev yaptığınızı unutmayın” dedi.

“OSMAN HOCAMIZ BİZİM BAŞ TACIMIZ”

İki yıl önce eşi emekli öğretmen Feriha Günsan’ı 88 yaşında kaybeden Osman Günsan’ı ziyaret eden Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Osman Günsan hocamız, bir eğitim çınarı. O ve O’nun gibi Cumhuriyet’in ilk yıllarında öğretmenlik yapmış, bu ülkeye binlerce eğitimci, işadamı, bürokrat yetiştirmiş bir eğitim çınarları bizim baş tacımız. Hocamıza uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

ASIRLIK EĞİTİMCİ UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 15:09:00
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 23:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?