22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Aşkı için Müslüman oldu

Ukraynalı genç kız Türk sevgilisiyle evlenmek için Müslüman oldu.


3 yıl önce eğitim için Ukrayna'ya giden Ağrılı Ahmet Adıgüzel ile burada tanıştığı Asya Shabunevç 3 yıl süren birlikteliklerini Fethiye Nüfus Müdürlüğü'nde düzenlendikleri sade bir törenle evliliğe taşıdılar.


2005 yılında eğitim için Ukrayna'ya giden Türk genci Ahmet Adıgüzel burada tanıştığı Asya Shabunevç ile arkadaş oldu. İkilinin arkadaşlığı kısa süre sonra aşka dönüştü. Asya Shabunevç ile birlikteliğini Türkiye'ye geldikten sonrada da devam ettiren Ahmet Adıgüzel, eğitimini tamamlamasının ardından turizm sektöründe çalışmak üzere Fethiye'ye geldi. Asya Shabunevç'i tatil için Fethiye'ye davet eden Adıgüzel'in yaptığı evlenme teklifini kabul eden genç kız Müslüman oldu.

Genç aşıklar Asya Shabunevç'in Müslüman olmasının ardından bugün Fethiye Nüfus Müdürlüğü'nde kıyılan sade bir nikahla evlendiler. Tören sonrası Turizmci damat Ahmet Adıgüzel, "Ben üç yıl önce Ukranya'ya okumak ve staj görmek için gittim. Okuduğum okulda Asya ile tanıştım. Güzel bir beraberlik sürdürdük. Kendisi İslam dinini araştırdı. Şimdi evlendik. Türkiye'de yaşayacağız. Ailem tarafından bir zorlama olmadı" dedi.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 17:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?