4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Atatürk'ün baba evi restore edilmedi

ATATÜRK'ÜN BABASININ EVİ YARIM KALDI

Makedonya'nın tek Türk Belediye Başkanı Mazlum Hasan, Makedonya hükümetinden gerekli maddi desteği alamadıklarını açıkladı. Türkiye'deki belediyeler ve hükümetten yardım beklediklerini belirten Mazlum Hasan, "Atatürk'ün babasının evi Gocacık köyünde bulunuyor. Restorasyonu için bir yıl önce temel attık. Ancak Makedon hükümeti tarafından verilen sözler yerine getirilmedi. Temel atıldığı gibi duruyor" dedi.

Makedonya'nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Juba kentinde 1996 yılında yapılan belediye başkanlığı seçimini Mazlum Hasan kazandı. Makedonya'nın tek Türk Belediye Başkanı olan Mazlum Hasan, belediyesine destek aramak için Muğla'ya geldi. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret eden Hasan, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye olmasaydı, Makedonya diye bir şey olmazdı. Bunu ben değil Makedon hükümeti ve yaşayan iki milyon insan söylüyor. Ben Makedonya'nın tek Türk Belediye Başkanıyım. Juba kenti Türklerin yüzde 84'ünü oluşturduğu bir kent. Ancak Makedonya hükümetinden gerekli maddi desteği alamıyoruz."

RESTORASYON YARIM KALDI

Atatürk'ün babasının Juba kenti sınırları içerisinde bulunan Gocacık köyünde dünyaya geldiği bir ev olduğunu anlatan Hasan, şunları söyledi: "Juba Belediyesi olarak bu evi restore etmek istedik. İki yıl önce restorasyon çalışmalarının temelini attık. Ancak, temel atıldıktan sonra verilen sözler yerine getirilmedi. Makedonya hükümeti hiçbir maddi destek sağlamadı. 600 bin Euro'ya malolacak restorasyon için Türkiye'deki belediyeler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek bekliyoruz."

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de, Türkiye'deki belediyeler ile Juba belediyesinin kardeş olması gerektiğini belirterek "Ancak, bu kardeşlik kağıt üzerinde kalmamalı. Planlı programlı bir kardeşlik olmalı. Ben aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği üyesiyim. Belediyeler Birliği olarak yurt dışındaki Türk belediye başkanlarına destek ve yardım için bir çalışma başlattık" dedi.

ATATÜRK'ÜN BABASININ EVİ YARIM KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 14:20:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 15:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?