16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Atık faturası sürücülere

Yalıkavak’ta Akdeniz foklarının da yaşadığı bölgeye kanalizasyon suyu boşaltan sürücülere toplam 27’şer bin YTL para cezası verildi

Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesindeki 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Küdür Yarımadası’nda, Akdeniz foklarının yaşadığı bölgeye kanalizasyon suyu boşaltan 2 vidanjörün çalıştırma ruhsatları iptal edildi. Sürücülere de toplam 27’şer bin YTL para cezası verildi. 

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, Küdür mevkiinde, Ege ve Tekin adlı özel şirketlere ait iki vidanjörün şoförlerinin, denize konutlardan çekilen atık suları boşalttığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Vidanjör şoförleri Hasan Tekin ve Gökhan Kaya’ya Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Çevre Kanunu’nun 20’nci Maddesi’ne göre, ayrı ayrı 24’er bin YTL para cezası verildi. 

Her iki şoföre Yalıkavak Belediyesi Encümeni kararıyla 1000’er YTL para cezası uygulandı. Yine iki şoför hakkında, çevreyi kasıtlı olarak kirlettikleri gerekçesiyle TCK’nın 181 ve 182’nci maddeleri doğrultusunda, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. İki vidanjör faaliyetten men edildi.” 

Özel şirketlere ait vidanjörlerin şoförleri Hasan Tekin ile Gökhan Kaya’ya daha önce de savcılık tarafından çevre kanununa muhalefet suçundan 2’şer bin YTL para cezası verilmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 09:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?