4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Avcı kendini yaktı!

GÖNÜLLÜ ÇEVRECİ KENDİNİ YAKTI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, çevreci kimliğiyle tanınan 56 yaşındaki İmdat Avcı, üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Avcı, ardından denize atladı.

Olaydan önce gazetecileri arayan Avcı, denizi kirletenleri protesto etmek amacıyla kendisini ve Yalıncıboğaz mevkisinde demirli teknesini yakacağını söyledi. Bunun üzerine Yalıncıboğaz'a gazetecilerin yanı sıra durumu öğrenen Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir yangın arazözü ekibi ile jandarma ekipleri de geldi.

Üzerinde sadece atlet ve şort bulunan Avcı, denizin aralarında otelci ve teknecinin de bulunduğunu belirttiği iş adamları tarafından kirletildiğini iddia etti. Avcı, "Denizi kirleten herkesi protesto ediyorum" deyip, elindeki su şişesinin içindeki benzini başından aşağı döktükten sonra çakmakla tutuşturdu. Birkaç saniye acı içinde kıvranıp çığlık attıktan sonra denize atlayan Avcı, jandarma tarafından denizden çıkarıldıktan sonra Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Avcı, bugüne kadar Marmaris'te çevre uğruna 26 eyleme imza attı. Yanan ormanlık alanları yeniden yeşillendirmek için 2 bin fidanı toprakla kucaklaştıran Avcı, 2 kez açlık grevi yaptı, 2 kez kendini yakmaya, 1 defasında ise parmağını kesmeye kalktı. Avcı, Marmaris ve çevresi için hayatını ortaya koyan eylemler yaptı.

GÖNÜLLÜ ÇEVRECİ KENDİNİ YAKTI
GÖNÜLLÜ ÇEVRECİ KENDİNİ YAKTI
GÖNÜLLÜ ÇEVRECİ KENDİNİ YAKTI
GÖNÜLLÜ ÇEVRECİ KENDİNİ YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 17:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?