22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Avrasya sirki nefes kesti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gösteri yapan Avrasya Sirki, gösterileriyle izleyenleri büyüledi.


Bodrum'a bağlı Konacık Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında, yaz boyunca gösteri yapacak olan uluslararası ilk Türk sirki olma özelliğindeki Avrasya Sirki'nin çadırı, sirk severlerle doldu taştı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Avrasya Sirki birbirinden güzel ve nefes kesen gösterileri ile izleyenleri büyüledi.


Aileleriyle birlikte sirke gelen çocuklar, gösterilerin heyecanıyla yerlerinde duramazlarken gösteri aralarında da kendileri için hazırlanan eğlencelere katıldılar. Sirklerin alışılmış oyunlarından halka çevirme, lastik kızlar, ateş yutan adam ve hayvanlı gösterilerin yanında özel animasyonlarla da izleyicileri güldüren Avrasya Sirki, büyük beğeni kazandı. Halatlar yardımıyla yapılan akrobasi gösterileriyle nefes kesen dakikalar yaşayan Bodrumlular, jaguar ve aslandan gözlerini ayırmadılar. Aslan, jaguar ve yılanlı gösterilerde bazı izleyiciler korkudan kaçmayı denedi.
Gösteriyi keyifle izlediklerini söyleyen vatandaşlar, özellikle hayvanlı ve havada ip yardımı ile uçan akrobasi gösterilerinde çok heyecanlandıklarını belirttiler.
Avrasya Sirki kurucusu Servet Yalçın, uluslararası ilk Türk sirki olan topluluğun yurt çapında yaptığı gösterilerde herkes tarafından beğenildiğini ve alkışlandığını söyledi. Sirkin Kurucusu ve Sanat Yönetmeni olan Yalçın, "Asıl amacımız kendimize has bir sirk kültürü oluşturmak. Yaz boyunca Bodrumlulara keyifli dakikalar yaşatmak için buradayız. Birçok ülkeden değerli sanatçılar sirkimiz kadrosunda yer alıyor. Bu da yapılan gösterilerin güzelliğini ve alkışların çokluğunu sağlıyor" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 11:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?