22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Avşar'a bir yeşil, bir kırmızı ışık

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yerel seçimler öncesi siyasi arena hareketlenirken, bazı ünlü isimlerin AK Parti'den farklı yörelerde belediye başkan adayı olacaklarının söz konusu edilmesi kulaktan kulağa dolaşıyor.

Hülya Avşar da bu isimlerden biri olarak turizm kenti Bodrum'da adından söz ediliyor. Siyasetle ilgili adaylar konusunda farklı isimlerle ilgili aday olacağını yönündeki iddialar gündemde yer alırken, Bodrum'a bu konuda iktidar ve ana muhalefet partisi farklı görüşlere sahip.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül yerel seçimler öncesi çalışmaların devam ettiğini ifade ederek "Bodrum'a nasıl hizmet getiririz diye adaylarımızı tespit ediyoruz" dedi.

Başkan Algül, Hülya Avşar'ın adının adaylar arasında yer almasını ise "Biz AK Parti olarak herkese kucak açtık" diyerek "Bodrum'a hizmet getirecek herkesle hareket etmeyi düşünüyoruz. Kim gelirse kapımız açık. Yeter ki insanlar projeleri ile Bodrum'a hizmet taşıyacaklarını ifade etsinler. Hülya Avşar neden olmasın. Hülya Avşar beğenilen sevilen bir sanatçı. Biz de kendisini seviyoruz. ‘Bodrum için çalışırım, Bodrum'a hizmet ederim’ derse biz kapımızı açmışız" ifadelerine yer verdi.

Bu görüşlerine olumsuz eleştirenlere de örnekle cevap veren Başkan Algül "Şişli Belediyesi için Fatma Girik aday olmuştu. Belediye Başkanlığını da çok iyi götürdü. Neden olmasın, Hülya Avşar gelir sanat ruhu ile Bodrum'u işlersek memnun oluruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Duran Öztürk ise ünlülerin siyasi arenada isimlerinden bahsedilmesi konusunda "Buranın dokusunu bilmeden, sorunlarını bilmeden dışardan atamalarla Bodrum'da belediyecilik yapılmaz. Bunu magazin dünyasının şişirmesi olarak değerlendiriyorum. Bunların kendi işlerini yapmalarını, sanatla ilgili işlerini yapmalarını, bu konuda da bize katkı vermelerini bekliyoruz. Belediyecilik farklı bir iştir" dedi.

Başkan Öztürk Hülya Avşar adaylar arasında isminin yer almasını ise “Hülya hanım iyi bir sanatçıdır. Sanat işleri ile ilgilensinler ve bizlere sanat önerileri varsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak değerlendiririz ve projeleri uygularız" dedi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz vatandaşların bir kısmı Avşar’ın başkanlığına sıcak bakarken, bazıları ise bu fikri yanlış bulduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 12:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?