6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Aynı suçtan 11. defa yakalandı

Bodrum'da Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda kaçak olarak Yunanistan'a götürülmek istenen 24 kişiyi yakalandı. Kaçakları yurtdışına 8 metre boyundaki bir tekne ile çıkartmak isteyen 2 zanlıdan birinin aynı suçtan bugüne kadar 10 defa yakalandığı öğrenildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaklaşık 30 kaçağın bir tekne ile Yunanistan'a götürüleceği bilgisi üzerine Bodrum'un Turgutreis beldesinde operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda 21'i Moritanya, 3'ü Afgan uyruklu 24 kaçağı 1 minibüs ve 2 taksi ile Yunanistan'a götürmek üzere Beldeye geldiği iddia edilen zanlılar Hasan Ş. ve Metin D. İle 24 kaçak Turgutreis Çataladası açıklarında gözaltına alındı.

10 DEFA AYNI SUÇTAN YAKALANMIŞ

24 kaçağı 8 metre boyundaki bir tekne ile Yunanistan'a götürmek üzere anlaşan ve kaçaklardan kişi başına bin 500 ve 2 bin dolar para aldığı iddia edilen zanlılardan Metin D.'nin bugüne kadar 10 defa “Yasadışı Göçmen Kaçakçılığı”, 2 defa ise dolandırıcılık suçundan gözaltına alındığı ve uzun süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında yakalanan ve jandarma ekipleri tarafından yemek ikram edilen 24 kaçak ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek için polis ekiplerine teslim edilecek.

a.a
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 13:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?