4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Baba kurtuldu oğul öldü

DRENAJ KANALINDA ZEHİRLENDİ

Muğla'nın merkeze en uzak dağ köylerinden biri olan Göktepe köyünde meydana gelen olayda, su drenaj kanalını temizlemeye çalışan baba oğuldan baba kurtulurken oğlu kurtarılamadı.

Göktepe köyü eski Muğla yolu üzerinde tarla sulamada kullanılan ve içinden su geçen 1,5 metre boyundaki üstü beton ve toprakla kaplı drenaj kanalını temizlemek için Mehmet Ali Eren (28) kanala indi. Aradan geçen süre içinde kanaldan çıkmayan Mehmet Ali Eren'in ardından baba Ahmet Eren (55) de kanala indi. Oğlunun sırt üstü kanal içinde yattığını gören baba Ahmet Eren, oğlunu kurtarmak isterken bu defa kendisi de metan gazından zehirlendi.

Mehmet Ali Eren'in amca çocuğu Uğur da yakınlarının kanaldan çıkmaması üzerine köyden yardım istedi. Köylüler önce Orman İşletme Müdürlüğü ardından 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Orman İşletme Müdürlüğü'ndeki orman yangın söndürme işçileri, gaz maskeleri ile kanala girerek önce baba Ahmet Eren'i baygın vaziyette dışarı çıkardılar. Oğlu Mehmet Ali Eren de kurtarılamadı.

Köylüler, köyde bulunan sağlık ocağında ambulans bulunduğunu, fakat ambulans şoförünün kadrosunun merkeze alınması nedeniyle ambulansın çalışmadığını ileri sürdü. Muğla Merkezden giden 112 Acil Servis ambulansı, baba Ahmet Eren'i Muğla Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Yakınları hastaneye koştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2010 Pazar 17:30:05
Güncelleme :6 Haziran 2010 Pazar 18:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?