22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Baba-oğula tarihi eser gözaltısı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ve izinsiz haşhaş yetiştirdikleri belirlenen baba ile oğlu, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eğridere Köyü'nde oturan çiftçi M.E. (79) ve oğlu İ.E.'nin (41) izinsiz haşhaş ektiklerini ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığını belirleyerek, evlerine operasyon düzenledi. M.E.'nin evinde yapılan aramada Roma Dönemi'ne ait 65 bronz, 38 gümüş sikke, Bizans Dönemi'ne ait 48 bakır sikke, tarihi ve dönemi tespit edilemeyen 47 bakır sikke, 18 ok başı, kolye, toka gibi farklı objeler ele geçirildi. M.E., gözaltına alındı.

M.E.'nin Ekindere Köyü'nde yaşayan oğlu Ziraat Mühendisi İ.E.'nin (41) evinin bahçesinde yaptıkları aramada da izinsiz olarak 480 kök haşhaş yetiştirdiği ortaya çıktı. Haşhaşlar, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince imha edilirken, İ.E., gözaltına alındı.

M.E., sorgusunda tarihi eserleri Selimiye Beldesi yakınlarındaki Euromos Antik Kenti yakınlarındaki tarlalardan çıkardıklarını söyledi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba oğul, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 18:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?