4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Babadağ seyir terası olacak

BABADAĞ’A MANZARA İZLEMEK İSTEYENLERDE ÇIKACAK

Fethiye’de her yıl binlerce kişinin yamaç paraşütü ile atlayış yaptığı Babadağ’ın seyir terası olarak ziyaretçi kabul etmesi için çalışma başlatıldı.

Yamaç paraşütü ile atlayış yapmak istemeyen ama manzarayı görmek isteyen turistler için Babadağ’a minibüslerle seferler yapılacak.Yamaç paraşütü atlayışı yapanların vazgeçilmezleri arasında yer alan bin 900 metre rakımlı Babadağ, artık Ölüdeniz ve Fethiye manzarasını seyretmek isteyenlere de hizmet verecek.

Bugüne kadar sadece yamaç paraşütü ile atlamak isteyenlerin çıktığı Fethiye’nin en yüksek dağlarından olan Babadağ’a minibüslerle de turist taşınacak. Fethiye Kaymakamlığı Babadağ’a çıkışları kolaylaştırmak için bölgede yollara parke taşı döşemeye başladı. Pistte ve piste çıkan yolda 2 kilometrelik bölümde parke taşı döşemesi yapan kaymakamlık bu yatırım için 250 bin TL bütçe ayırdı. Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da Fethiye’nin elindeki Babadağ gibi bir değeri kullanamadığını söylerken, Ölüdeniz ve Fethiye’nin kuşbakışı olarak görülebildiği ender yerlerden biri olan Babadağı’na atlayış yapan insanlar haricinde de turist çekmek için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Altıparmak, “Babadağ yolunda yapılan iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, Babadağ’ı sadece paraşütçülerin kullandığı bir yer halinden çıkararak, Fethiye ve Ölüdeniz’in muhteşem manzarasının izlenebileceği bir yer haline getirmeyi düşünüyoruz. Minibüslerle tur düzenleyerek vatandaşlarımıza doğanın güzelliğini göstermek istiyoruz. İl Özel İdarenin MELSA adlı şirketi tarafından işletilecek olan Babadağ’a girişteki denetimler arttırılacak. Ayrıca alkol kontrolleri yapılacak. Gereken önlemleri alarak yaz sezonuna hazır olacağımızı düşünüyorum” dedi.

BABADAĞ’A MANZARA İZLEMEK İSTEYENLERDE ÇIKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 12:28:05
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 14:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?