16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Badem 6 kişiyi ısırdı!

Geçen yaz Foça Rehabilitasyon Merkezi'nden Gökova Körfezi'ne bırakılan Akdeniz Foku Badem, Akyaka sahilinde üniversite öğrencileri tarafından yakalanarak sahile çıkarılmak istenince denizde yüzen 6 kişiyi ısırdı.

İçlerinde Alman turist Hans Gutshce (65)'in de bulunduğu 6 kişi Akyaka Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk tedaviden sonra taburcu edildi. Alman turist Hans Gutshce'nin iki bacağına 5 dikiş atıldı.

Denize bırakılmasının ardından Akyaka sahillerini mesken tutan Akdeniz foku Badem, Akyaka sahilinde vatandaşların ilgi odağı oldu. Aşırı ilgi nedeniyle sahilden ayrılmayan Badem, turizme de canlılık getirmiş ve vatandaşların ilgisini Akyaka sahiline çekmişti.

Akyaka azmağında balık yiyerek ve balıkçıların verdiği balıkları yiyerek yaşamını sürdüren Badem, Azmak turlarının artmasına neden olmuştu. Bu arada vatandaşların aşırı ilgi göstermesi Badem'in zaman zaman tepki göstermesine neden oldu.

Akdeniz foku Badem, Akyaka sahilinde yüzen vatandaşların arasında yüzerken Muğla Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci Badem'i kucaklayarak sahile çıkarmak istedi. Yoğun ilgiden bunaldığı iddia edilen Badem, gençlerin elinden kurtularak denizde yüzen 6 kişiyi ayaklarının çeşitli yerlerinden ısırdı. Ayakları ve bacaklarından yaralanan biri turist 6 kişi Akyaka Sağlık Ocağı'nda tedavi altına alındı.

Olayın ardından denizde bulunan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Akyaka Jandarma Komutanlığı ekipleri, Badem'in bulunduğu alanda vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Belediye hoparlöründen de anons yapıldı.

AŞI YAPTIRDI
Badem'in ısırdığı üniversite öğrencisi Hüseyin Murat Kaya, "Sahildeki arkadaşlar fok ile oynamış. Plaja çıkarmak istemişler o da saldırmış. Bana da saldırdı ve ayaklarımda yara oluştu. Sağlık ocağına giderek tetanoz iğnesi vurdurdum. Yarın da kuduz aşısı vurduracağım" dedi.

ALMAN TURİSTİN BACAĞINA 5 DİKİŞ ATILDI
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde villa satın alarak yaz aylarını burada geçiren emekli Alman turist Hans Gutshce, Badem'in ısırması sonucu bacaklarına 5 dikiş atılırken, olay anında denizde yüzdüğünü söyledi.

Denize girmeyi çok sevdiğini anlatan Gutshce, şöyle konuştu: "Fok balığı bademle gençler oynuyordu. Birden etrafa saldırmaya ve denizde yüzenleri ısırmaya başladı. Benim de bacaklarımı ısırdı. Ambulansla sağlık ocağına getirildim ve burada ayaklarıma tendürdiyot sürülerek fok balığının ısırdığı yerlere dikiş atıldı. Aşı yaptılar ardından tetenoz iğnesi ile kuduz aşısı yaptılar" dedi.

YARALI BULUNMUŞTU
Didim açıklarında yaralı bulunan Badem, Akdeniz Foku Araştırma Grubu tarafından Foça'da bulunan Akdeniz Foku Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildikten 3 ay sonra iş adamı Mustafa Koç'un helikopteriyle Muğla kıyılarına bırakılmıştı. Mustafa Koç, Badem'in tüm masraflarını üstlenmişti. Akdeniz Foku, Datça açıklarında bulunduktan sonra Datça'nın ünlü meyvesi Badem ismi verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 18:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?