4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Badem ağır yaralı!

Badem kendisine yaklaşan ve sevmek isteyen bir kadınıda ayağından yaraladı...

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi´ne gelen ve üç gündür koyları gezen Akdeniz foku Badem'in iki gözünden kan geldiği sol gözünün kapanmaya başladığı ve aşırı derecede halsizlik çektiği ortaya çıktı.

Bodrum'un Akyarlar Köyü´nde öğle saatlerinde karaya çıkan ve ölü gibi yatan Badem için Bodrumlular seferber oldu. Badem kendisine yaklaşan ve sevmek isteyen bir kadınıda ayağından yaraladı.

Bodrum´a üç gün önce gelen ve Yalıkavak Beldesi´ndeki Küdür Yarımadası koylarında gezinen 5 yaşındaki Akdeniz foku Badem, bugün akşam saatlerinde Akyarlar Köyü koyunda karaya çıktı. Badem'i hareketsiz ve çok halsiz yatarken gören turizmci Kadri Ataş, Akyarlar Güzelleştirme Derneği üyeleri ile Mavi Yol Girişimi üyelerine haber verdi.

İKİ GÖZÜNDEN KAN GELİYOR HALSİZ YATIYOR

Bitez'den gelen veteriner Alpagut Ertaş'ın tedavi ettiği Badem'in sol gözünün iyice kapanmaya başladığı, iki gözündende kan geldiği ve sırtında iki yara izi bulunduğu görüldü. Vatandaşların gece yarısı gelip sevmeye çalıştığı Badem´in aşırı halsiz olması dikkat çekerken, Badem kendisine çok yaklaşan 52 yaşındaki Hürrem Dinç'in sağ ayağını ısırarak kanlar içinde bıraktı. Dinç'e ik yardımı sahildeki veteriner Ertaş yaptı.

VETERİNER ``BADEM ACİL TEDAVİ ALTINA ALINMALI''

Veteriner Ertaş ``Badem'in sağlık durumu iyi değil, kalbinde sorun var ve çok halsiz. Ayrıca iki gözünden de kan ve sıvı geliyor, sol göz bebeğinde ciddi enfeksiyon var, sakinleştirici iğne yaptım. Ancak mutlaka acil olarak Marmaris'teki havuzuna alınarak orada en az bir hafta tedavi gördükten sonra doğaya bırakılmalı. Ayrıca gördük ki Badem'e yaklaşmak ve sevmek tehlikeli. Biraz önce bir kadını ayağından ısırarak yaraladı. Bu haliyle Badem'e yaklaşmasınlar, daha da tehlikeli olabilir'' dedi. Badem yaklaşık 5 saat karada kaldıktan sonra saat 19.30 sıralarında Akyarlar koyunda denize girerek gözden kayboldu.

SAD- AFAG (Sualtı Araştırmaları Derneği- Akdeniz Foku Araştırma Gurubu) Marmaris Sorumlusu Zafer Kızılkaya ise ``Badem'in durumu ile ilgili bilgileri yakından takip ediyoruz. Çok büyüdüğü için havuza tekrar almakta güçlük çekebiliriz. Ama yinede veterinerlerimize bilgi verip ne yapılması gerekiyorsa yapacağız'' dedi.

..
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 22:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?