22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Badem'e jandarma koruması

Muğla'nın  Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi sahilinden ayrılmayan Akdeniz foku ‘Badem’in dün kendisiyle oynamaya başlayan Asım Küçükosmanoğlu'nun üzerine çıkarak suya batırmaya çalışması yeni bir tartışma başlattı.


Kemerköy Termik Santrali'nde memur Murat Sert'in, “Denizde karşıma çıkarsa Badem'i zıpkınla acımadan vururum” demesi sahildekiler tepki gösterirken, ‘Badem!”e kimsenin zarar vermemesi için jandarma nöbet tutmaya başladı.

Günlerdir Ören Plajı'ndan ayrılmayan, dün de kendisiyle oynamak isteyen avukat 65 yaşındaki Asım Küçükosmanoğlu’nun üzerine çıkarak boğulma tehlikesi yaşamasına neden olan ‘Badem’ yine ilgi odağı oldu. Yalı Muhtarı ve balıkçı Memduh Orhan’ın Ören Plajı'ndaki 8 metrelik ‘Emre’ adlı balıkçı kayığında güneşlenen, bazen de denize giren Badem'i görmek isteyenler sahile akın etti. Bazıları Badem'le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sahile gelenlerin arasında bulunan Kemerköy Elektrik A.Ş.'de (KEAŞ) memuru 46 yaşındaki Murat Sert, ‘Badem’in saldırısından çekindiği için birçok kişi gibi denize giremediğini ileri sürdü. Murat Sert, “Ben buraya yüzmeye geldim. Ama Badem saldırdığı için denize giremiyorum. Onun kadar benim de yüzme hakkım var. Ben zıpkınla balık avlamak için denize indiğim anda Badem karşıma çıkarsa, hiç acımam onu vururum. Kimse de bir şey diyemez” sözleri, hayvanseverleri isyan ettirdi.



‘AKLINDAN ZORU VAR’

Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Hayvanları Korumu Kurulu’nda görevli Mediha Tekin, KEAŞ memuru Murat Sert'in bu sözlerine tepki gösterdi. Tekin ve Sert arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesini araya giren jandarmalar önledi.

Mediha Tekin, “Plajın ortasında bağıra bağıra Badem’i suçlayan, denize girdiğinde zıpkınla vurup öldüreceğini açıkça ilan eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. ‘Badem’ bu kadar çocukların ve insanların sevgilisi olurken, herkes onu korumaya çalışırken, ‘Badem'i öldüreceğini bağıra bağıra övüne övüne söylemesi, aklından zoru olduğunu gösteriyor” dedi.

Memduh Orhan’ın 8 metrelik teknesinin üzerinde uyuyan Badem’i korumak için üç jandarma eri görevlendirildi. Muhtar Memduh Orhan “Badem yaklaşık üç haftadır benim teknemde yatıyor. Artık o benim ve Örenlilerin sevgilisi oldu. ‘Badem'le birlikte balığa çıkıyoruz, Gökova koylarını dolaşıp yeniden geri geliyoruz” diye konuştu.

Memduh Orhan ve arkadaşları, daha sonra ‘Badem’i de alarak tekneleriyle Gökova’ya açıldı.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 14:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?