22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Badem'i yine yaraladılar

Bugüne kadar insanlara korkmadan yaklaşan Badem, Palamutbükü’nde yeniden ortaya çıktı. Ancak bu kez insanlardan kaçıyordu ve başında da kesik izleri vardı!

Akdeniz foku Badem, Datça’ya bağlı Palamutbükü’nde yeniden ortaya çıktı. Ancak bu kez Badem’in kafasının arkasında yara izi vardı ve bir gözü de kapalıydı.

Aydın’ın Didim açıklarında iki yıl önce bulunan ve Foça Fok Rehabilitasyon Merkezi’nde işadamı Mustafa Koç tarafından tedavisi yaptırılan Badem, Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Palamutbükü’nde yeniden ortaya çıktı. İki ay önce de Palamutbükü’ne gelen Badem, bu kez eski alışkanlıklarının aksine hiç denizden çıkmadı. İki gün sonra kayıplara karışan Badem’in zaman zaman teknelere yaklaştığını belirten görgü tanıkları, Badem’in yaralı olduğunu söyledi.

Özel bir yatın bakımını yapan Levent Yorulmaz (22), Badem’in yaralarını gösteren fotoğrafını çektiğini belirterek şunları anlattı: “Badem iki gün önce geldi. Ancak hiç karaya çıkmadı. Sahilden uzak, açık bir yerde sanki bir şişe gibi vücudunun yarısı denizin içinde durup bakıyordu. Bir ara yatın yanına geldi. O zaman fotoğraflarını çektim. Fotoğraflarda da açıkça görüldüğü gibi, kafasının arkasında sol tarafta kesik izi vardı. Sol gözü kapalıydı. Yaralandığı belli oluyordu. Daha sonra ortadan kayboldu. İnsanlardan ürküyordu. Palamutbükü’ne gelmeden önce uğradığı yerde birileri tarafından mutlaka sert cisimle vurularak yaralanmış olmalı ki, insanlardan uzak duruyordu.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 11:28:28
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 11:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?