22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bakan Günay, Milas'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, incelemelerde bulunmak üzere bugün sabah Muğla'nın Milas ilçesine geldi. 

Milas-Bodrum havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Günay, "Elbette gelişen bir yörede bazı sorunlar olabilir. Bunların yakından takipçisiyiz. Bize düşen görevleri dikkatle yerine getirmeye çalışacağız. Türkiye'de geçen yıl rekor sayılan rakamlarla sezonu kapattık" dedi. Türkiye'nin tarihini doğal ve kültürel güzelliklerini aynı dikkatle korumak gerektiğini anlatan Günay, şöyle konuştu: "Sürdürebilir bir turizm anlayışıyla gelecek yüz yıllara olumlu izler taşıyabilir bir anlayış içindeyiz. Turizmi kültür yanıyla birlikte dünyaya tanıtabilmeyi çok önemsiyoruz. Türkiye'nin doğasını, kıyılarını ve yeşilini çok önemsiyoruz. Bu özelliklerin Türkiye'yi dünyada farklı kılacağına inanıyorum." 

Havalimanından karayolu ile Milas şehir merkezine hareket eden Bakan Günay, Milas Arkeoloji Müzesi'nde ve yeni müze yapılması düşünülen alanda incelemelerde bulundu. Günay, "Pina Yarımadasındaki denizi doldurma" konusuyla ilgili bir soruya, "Bir talepte bulunulmuş ve proje verilmiş proje henüz izin almamış. Buna rağmen arkadaşlar denizi doldurmuşlar. Eğer proje onaylanmazsa, uygun bulunmazsa yükleyip tekrar döktükleri yere geri götürecekler" diye cevap verdi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ilçedeki incelemelerinin ardından Milas Stadyumu'nda hazır bekleyen helikopterle Güllük Körfezi'ndeki balık çiftliklerini ve turizm yatırımlarını inceledi. Günay, sonrasında Bodrum'a geçerek Bodrum Kalesi'nde ve ilde çeşitli incelemelerde bulunacak. Marmaris ve Sedir Adası'nda incelemelerde bulunacak olan Günay, Marmaris'te turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarla ilgili fikir alış verişinde bulunacak. Bir gün Marmaris'te konaklayacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Dalaman ve Fethiye'deki incelemelerinin ardından İstanbul'a gidecek.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 13:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol börtlüce IP: 88.242.3.xxx Tarih : 16.05.2008 17:18:12

Turizm ve kültür bakanı etrafı inceledi ve her şey yolunda dedi.Arkadaşlarla temes halindeyiz (US Dolar) endişeye gerek yok dedi ve gittiiiiiii....