4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bakan Günay’ın at keyfi

BAKAN GÜNAY’IN AT KEYFİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Turizmi daha fazla mevsime, daha yaygın bir alana ve daha uzun aylara yaymak istiyoruz” dedi.

Kurban Bayramı tatilini Muğla’da geçiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birkaç ay önce açılışını yaptığı çiftlikte at bindi. Tatilini eşiyle birlikte Hilton Dalaman Resort&Spa’da geçiren Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bundan birkaç önce açtığı at çiftliğinde incelemelerde bulundu. Açılışta ısrarlara rağmen attı binmeyen Bakan Günay, inceleme yaptığı at çiftliğinde ata binerek gezindi yaptı.

Muğla bölgesi’nde turizmin 12 aya yayılması çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Turizmi daha fazla mevsime, daha yaygın bir alana ve daha uzun aylara yaymak istiyoruz. Bu yüzden Antalya gibi Muğla gibi ülke turizminin yaygın olan alanlarda, spor aktifeleri, yeni eğlence aktifelerini geliştirmek için çalışmalara başlattık. Bun buraya birkaç ay önce gelip, bu bölgede açılışını yaptığım at çiftliğinde incelemelerde bulundum. Burada at biniciliği ve eğitimi merkezi ile küçük bir oteli var. Marmaris ve bu bölge arasında. Yeni başlamış bir işletme; dün bir kez daha uğradım. Burada 30 at var, eğitimi var ve diğer çalışmalar yapılmaktadır. Gezdiğim yerde en küçük bir at kokusu ve kirlilik hissetmedim. Son derece bakımlı, son derece temiz bir mekân. İçtenlikle kendilerine kutladım. Birde at binme denemesi yaptım. Bu da gayet keyifli oldu. Bu çalışmaların basında duyurulmasını istiyorum. Bölgede turizme canlandıracak yeni aktifelere ihtiyaç var” dedi.

Muğla’da kış turizminin canlandırılması hakkında da bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımızın daha başındayız. Kış turizmini aylara yamak ve geliştirmeye çalışan bir çalışma var. Buna benzer golf turizmi, binicilik otelleri ve binicilik eğitimini kursları verecek yerler üzerinde çalışmaların devam etmesi sanıyorum fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

BAKAN GÜNAY’IN AT KEYFİ
BAKAN GÜNAY’IN AT KEYFİ
BAKAN GÜNAY’IN AT KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 13:49:03
Güncelleme :20 Kasım 2010 Cumartesi 23:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?