6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bakan Koç turizmi değerlendirdi

Güney Ege Otelciler Birliği'nin (GETOB) düzenlediği "Marmaris Destinasyonu Tanıtımı Kampanyası" için Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, sektör temsilcileriyle biraraya geldi. 

Divan Mares Otel'de yapılan toplantıda, Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Yardımcısı Kemal Tuncer'in kalp krizi geçirmesi nedeniyle sektör temsilcilerinin sunumları kısa geçildi. 2006 yılının turizm değerlendirmesini yapan Bakan Koç, özeleştiride bulundu. 

Bakan Koç, değişik nedenlerden dolayı 2006 yılında beklenen turist sayısı ve rakamlarına ulaşılamadığını belirterek, "Çok umutlar beklediğimiz 2006 yılı maalesef beklentilerimizin altında geçti. Sektör temsilcileri ve Bakanlık olarak sezon başında neler yapabileceğimizi uzun uzun tartıştık. Bütün beynimizi ve iş gücümüzü ortaya koyduğumuz zaman başarısız dahi olsak, vicdanen rahatsız olmayız. Biz bütün bunları yaptık mı bu tartışılır. Başarısızlığın mazereti yoktur. Bizler bakanlık ve turizm sektörü temsilcileri olarak 2006 yılında maalesef başarısız olduk. Başarısızlığı tüm sektör ve bizler paylaşmak zorundayız. 2007 yılında aynı hataları tekrar etmek istemiyoruz. Bunun için bakanlık ve sektör temsilcileri birlikte hareket etmek, birlikte karar vermek ve uygulama yapmak zorundayız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 15:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?