6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bakan Pepe'den Göcek ziyareti

Fethiye İlçesi'ne bağlı Göcek Beldesi'ne bir günlük inceleme gezisi için gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, güzellikleri kullanmanın bedeli olması gerektiğini söyledi. 

Bir günlük inceleme gezisi için Göcek'e gelen Orman Bakanı Osman Pepe, "Yerli ve yabancı turist şunu bilecek: Türkiye, beleşlerin söz konusu olduğu bir ülke değildir. Yata biner, istediğiniz yere bağlarsınız; demiri istediğiniz yerde atarsınız ve hiçbir bedel ödemezsiniz. Dünyanın neresinde böyle iş var? Fethiye'de yamaç paraşütü atlayışlarının yapıldığı Babadağ'da bir işletme var. Bize 1 milyon dolar kira ödüyor. Yol, dört dörtlük olsun; her şeyin en güzeli olsun ama hiçbir bedel ödemeyelim. Bu Yağma Hasan'ın böreği nerede var? Allah'ın müstesna güzellikleri vermiş olduğu bu coğrafyada bunun kullanma bedelinin olması lazım" dedi. 

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi ve komisyon üyelerinin 2 gündür Muğla kıyılarında inceleme-değerlendirme gezisi yaptıklarını anlatan Bakan Pepe, "2 günlük gezimiz, ağırlıklı olarak bölgedeki balık çiftliklerini ve kıyı kesimindeki yapılaşmaların gözden geçirildiği ve değerlendirildiği bir gezi oldu. Arkadaşlarımız hem denizden hem de havadan inceleme imkanını buldu. Geziye öğle saatlerinde ben de katıldım. Bu civarda balık çiftliği için yeni bir tahsis söz konusu değil. Balık çiftliklerinin bulundukları yerlerde deniz dibine ve deniz suyunda kirlenmeye sebebiyet verdiğini biliyoruz. Çünkü bunlarla ilgili ölçümler ve istatistikler elimizde var ama balık çiftlikleri aynı zamanda ülke ekonomisine katkısı olan işletmelerdir. Bunları son derecede önemsiyoruz. Türkiye'nin hem iç pazar hem de dış satımıyla alakalı çok ciddi bir ihtiyacını karşılıyorlar. Turizmin de önemli bir girdisini sağlıyorlar. Çevre ve Orman Bakanlığı olarak bütün faaliyetlerde koruma-kullanma dengesinin üzerinde duruyoruz. Bunun da belli kurallar dahilinde olması lazım" diye konuştu. 

Paraşütçülerin giriş parasını verdikleri ancak hizmet alamadıklarından şikayet ettiklerinin söylenmesi üzerine Bakan Pepe, gerekli incelemenin yapılacağını belirtti. 

Bakan Pepe, Göcek'teki Orman İşletme Kampı'nda bir süre dinlendikten sonra helikopterle İzmir'e hareket etmek üzere beldeden ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 11:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?