4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

'Bal ormanı' kuruluyor

BAL ÜRETİM ORMANLARI

Türkiye’nin çam balı üretiminin büyük bölümünün karşılandığı Muğla’da, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından basralı orman alanlarının geliştirme çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Bal üretim ormanları hakkında bilgi veren Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, orman teşkilatının ekolojik şartlara uygun yerlerde ‘Bal Üretim Ormanları’ kurmaya başladığını, bunun ilk örneğinin Afyon ilinde yapıldığını belirterek, “Bölge Müdürlüğümüzde yaklaşık 60 bin hektarlık kızılçam basralı orman alanı doğal bal üretim ormanı durumundadır. Basralı ormanların çevresine yangın emniyet yolu yapılıp şeritlerin kenarlarına bal üretimine uygun harnup, akasya ve kestane gibi ağaç türleri dikilmektedir. Bölge Müdürlüğümüzün değişik yerlerinde çam basralı sahaların korunması ve geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Bal üretimi için verimli olan değişik ağaç türlerinin yapılan ağaçlandırma çalışmalarında dikimi yapıldığını kaydeden Bölge Müdürü Aydın, “Köyceğiz ve Marmaris İşletme Müdürlüklerimizde bal üretim ormanlarının arttırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. 2009 yılında 23 bin adet harnup, 45 bin adet kestane ve 150 bin adet kekik dikimi gerçekleştirildi. 2010 yılı içinde 42 bin adet harnup, 49 bin adet kestane ve 150 bin adet kekik fidanı üretimi planlanmıştır. Bu fidanlar basralı ormanların çevresine YARDOP Projesi çalışmalarında, yangın emniyet yol ve şeritlerin kenarlarına dikilecek” diye konuştu.

BAL ÜRETİM ORMANLARI
BAL ÜRETİM ORMANLARI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 10:30:05
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 11:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?