22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bale gösterisine milli maç ayarı

Marmaris ilçesinde bu yıl 5.'cisi düzenlenen Marmaris Ulusal Bale Günleri, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan ile çeyrek finalde karşılaşacak olan A Milli Futbol takımının maçı nedeniyle 15 dakika erken bitecek.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl 5.'incisi gerçekleştirilecek olan Marmaris Ulusal Bale Günleri açılışı 20 Haziran günü saat 21:00'de Marmaris Belediyesi amfitiyatroda yapılacak.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan ile çeyrek final oynayacak Türkiye'nin maç saati bale gösterisinin yapılacağı saate çok yakın olması sebebiyle bale gösterisinde iki perde oynanan oyun normalde 15 dakika ara verilirken, milli maç nedeniyle 3 dakikaya inecek.

Ulusal Bale Günlerinde sahneleyecekleri "Sınırın Aşıldığı Noktalar" isimli gösteri öncesinde Marmaris'e gelen İzmir devlet opera ve balesi sanatçıları Serhat Nüfusçu (Baş Koreograf), Erdoğan Öztürk (Turne sorumlusu ve halkla ilişkiler) ve oyunculardan Aslı Çilek, Kıvanç Ekin, Emre Kaynarsu, Zeynep Bengier, Sekan Bucuga ve Burcu Olguner Grand Azur Maritim otelde düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mustafa Sokulu, milli maç nedeniyle saatlerin değişmeyeceğini ancak 72 dakikalık oyunun normalde 15 dakikalık verilen arayı 3 dakikaya indirerek oyunu erken bitirmeye çalışılacağını söyledi.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mustafa Sokulu, oyunun saat 21:00'de başlayacağını belirterek şunları söyledi: "Ancak biz saat dokuzdan önce geleneksel konuşmalarımızı yapacağız ve son derece dakik bir biçimde oyun başlayacak. 'Sınırın Aşıldığı Noktalar' iki perdelik bir oyun yönetimle konuştuk perde arası vermeyeceğiz ve oyun devam edecek. Müthiş bir hızla oyunu bitireceğiz. Ancak dansçılar oyunu erken bitirmek için asla hızlı hareket etmeyecekler, herkes rolünü tam yapacak. Oyun toplam 72 dakika futbolseverler ilk on dakikayı kaçıracaklar."

Baş Koreograf olan Serhat Nüfusçu da "Görev her şeyden önce gelir. Futbol maçı da olsa, savaşta çıksa biz görevimizi yerine getireceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?