15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Balerinler 5 madalya ile döndü

Muğla'nın Bodrum ilçesinden, Kanada'da düzenlenen Dance World Cup'a katılan Zeynep Okçu Bale Okulu öğrencileri 2 ikincilik ve 3 de üçüncülük olmak üzere 5 madalya ile döndü.


Kanada'nın Vancouver Kentinde 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya Türkiye ile birlikte 22 ülkeden 72 dans okulu öğrencilerinin katıldı. Bale 16 Yaş Altı Gruplar Kategorisi'nde "Kırmızı Dans" ve "Ballet Turca" adlı gösterileriyle 2.'lik, "The Notice" adlı gösterileri ile 3.'lük kazandıklarını söyleyen Zeynep Okçu Bale Okulu Kurucusu ve Bale Öğretmeni Zeynep Okçu, açıklamasında, "Bale 16 Yaş Altı Solo kategorisinde Defne Mutlucan ve Bale 13 Yaş Altı Solo kategorisinde Semiha Sude Özfen'de 3.'lük elde ettiler. İtalya, ABD, Portekiz, Çin, Polonya, İskoçya, Guam, Avusturya ve Almanya gibi ülkelerden dans okulu öğrencilerinin katıldığı yarışmada 2.'lik ve 3.'lük kürsüsüne çıktık. Bale 16 Yaş Altı Grup Dansları kategorisinde altın madalyayı hak ettiğimizi düşünüyorum ama 1.'liği ev sahibi Kanada'ya kaptırdık. Bu nedenle çok üzüldük. Türkiye adına başarılı bir yarışma çıkararak Türkiye'yi başarı ile temsil ettiğimize inanıyorum. Ayrıca Türk ekibi olarak yarışmada büyük ilgi topladık. Orada istiklal Marşı'nı okutmak, Türkçe hoş geldiniz yazdırmak, Türk bayrakları ile sahneye çıkmak bizim için gururu verici oldu" dedi.


Zeynep Okçu Bale Okulu öğrencilerinin yarışmada ayrıca 2 adet de dünya dördüncülüğü kazandıkları öğrenildi. Balerinler Defne Mutlucan ve Semiha Sude Özfen başarı ile Türkiye'ye döndükleri için mutlu olduklarını söyledi. Bu arada okulun öğrencileri tarafından 29Temmuz Pazartesi akşamı, Nurol Kültür Merkezi'nde bir gösteri düzenlenecek. Öte yandan 2005 yılında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen 9. Uluslararası Prag Dans Festivali'ne davet edildikleri öğrenilen Zeynep Okçu Bale Okulu öğrencilerinin Rusya, ABD, İtalya, Belçika, Fransa, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Kore, gibi ülkelerden gelen dansçıların katılımıyla gerçekleşen festivalde, okul olarak 6, bireysel olarak ise 11 ödül kazandıkları belirtildi. Yine 2006 yılında da İtalya'da yapılan "Dance Grand Prix Italy" adlı yarışmaya, Türkiye'den katılan ilk okul olarak, birincilik ödülü kazandıkları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 15:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?