16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Balıkçılar 120 kg'lık balık yakaladı

Fethiye’li balıkçılar Rodos Adası açıklarında 3 metre boyunda ve 120 kilogram ağırlığında köpekbalığı yakaladılar.


Avlanmak için körfeze açılan Fethiyeli balıkçılar, burada ağlarını dolduramayınca 5-6 mil daha ilerleyerek Rodos Adası açıklarına ağ attılar. Bir süre bekleyen balıkçılar ağlarına takılan dev balıkla sevindiler ancak bu sevinç kısa süre sonra şaşkınlığa dönüştü. Ağlarını toplamaya başlayan balıkçılar, yakaladıkları dev köpek balığını görünce çok şaşırdılar. Güçlükle gemiye çıkartılabilen dev köpekbalığını Fethiye Balık Hali’ne getiren balıkçılar, burada hem hal esnafının hem de vatandaşların ilgisiyle karşılaştılar.


Balığı tezgahında sergileyen balıkçı Aziz Sarıyar, “Bu köpekbalığını Fethiye Körfezi açıklarında yakaladık. 3 metre boyunda ve 120 kilo ağırlığında. Ağlarımıza takıldığında önce çok şaşırdık. Ardından uzun uğraşlar sonucunda tekneye çıkardık” şeklinde konuştu.

3 metrelik köpekbalığını karada gören vatandaşlar azda olsa korku yaşarken, denizlerin bu korkunç canlısıyla fotoğraf çektirmekten geri kalmadılar. “Kamçı Kuyruk” cinsi olduğu öğrenilen köpekbalığının yurt dışında ilaç yapımında kullanıldığı ve oraya satılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?