22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Balıkçıya badem eziyeti

Bodrum ilçesinde ortaya çıkan Akdeniz Foku Badem, geceyi geçirdiği balıkçı kayığından inmeyince, kayık sahibi Mustafa Susam avlanmaya sandalla açıldı.

Fok Badem dün akşam saatlerinde Gara isimli küçük balıkçı kayığına çıkarak uyumaya başlamıştı. İlk etapta meraklı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Badem, çevredeki sesten ve onu fotoğraflayanların, fotoğraf makinalarının flaşlarından rahatsız olarak uykuya dalamamıştı. Bunun üzerine balıkçının oğlu Bayram Susam kayığı biraz açığa çekmişti. Saatler gece yarısına doğru ilerlerken vatandaşların bölgeden ayrılması, etrafın da sessizleşmesi ile uykuya dalan Badem bu sabah 10:00 sıralarında uyandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren, görmeye gelenlerin uykudan uyanmasını sabırsızlıkla beklediği Badem, zaman zaman başını kaldırıp etrafa baktıktan sonra istifini bozmadan uyumaya devam etti.

Bu arada erken saatte ahtapot ve kalamar avlamaya çıkacağı öğrenilen Balıkçı Mustafa Susam'ın Badem kalkmadığı için açığa gidemediği anlaşıldı Balıkçının motorlu kayığı yerine sandalla kürek çekerek kıyıya yakın bölgede avlanmaya çalıştığı görüldü. Bir ara kayığına dönerek Badem'i kaldırmaya çalışan 5 çocuk babası balıkçı, başarılı olmayınca tekrar sandalın küreklerine asılmak zorunda kaldı. Sahil Güvenlik ekipleri ile sürekli irtibatta olan Susam, çalan telefonuna cevap verdiğinde Badem'in denize atlamadığını belirtirken, kıyıdakilere, kendisine kayığın biraz daha açığa çekilmesinin söylendiği belirti. Balıkçı Mustafa Susam sandal üzerinde avlanmaya devam ederken Badem tamamen uyanarak bir müddet kayığın içerisinde durduktan sonra denize atladı.

Balıkçının oğlu İbrahim Susam “Dün geceden beri ara ara gelip, Badem denize atlamış mı diye baktık. Ama Badem müsaade vermediği için bizde rahatsız etmek istemedik ve babamda küçük sandalla açıldı” dedi. Bu arada Balıkçı ailesinin kayığı ile aynı ismi taşıyan köpeği Gara'da uzun süre kıyıdan Badem'e havladı. Uyanarak denize atlayan Badem Halikarnas İskelesi yakınlarına giderek bir süre deniz içerisinde çeşitli hareketler yaptı. Vatandaşların ilgisinin devam ettiği Fok Badem daha sonra Kumbahçe sahilinde yüzerek gözden kayboldu. Balıkçılar Badem'in birkaç gün daha Bodrum'da misafir olacağının tahmin ettiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 18:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?