8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Banyoda doğurup odunluğa attı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalan 16 yaşındaki A.A.G.'nin bebeği, banyoda gizlice doğum yaparken öldü. Olay, aşırı kan kaybeden genç kızın ailesi tarafından hastaneye getirilmesiyle ortaya çıktı. Savcılık, ölümünü şüpheli bulduğu bebeğin cesedini otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Fethiye'nin Kumluova Beldesi'nde serada ailesi ile birlikte ortakçı olarak çalışan 16 yaşındaki A.A.G., henüz kimliği belirlenemeyen bir kişiyle girdiği ilişki sonucu hamile kaldı. Hamile olduğunu ailesinden gizleyen genç kızın, bugün sancıları tuttu. 8 aylık hamile olan A.A.G., düşük yaptığını düşünüp banyoya girdi.

Burada tek başına doğum yapan genç kız, ölü doğan bebeğini evin odunluğuna attı. Aşırı kan kaybeden genç kızı fark eden annesi, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ambulansla genç kız ve ölü doğan bebeği Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirildi.

A.A.G., yapılan ilk müdahalesenin ardından Fethiye Devlet Hastanesi Kadın ve Doğum Servisi'nde müşahade altına alınırken, bebeğin cesedi ise morga kondu.

Doktorların ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ölüm nedeni şüpheli bulunan bebeğin cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Fethiye Cumhuriyet Savcısı, anne A.G ile baba M.A.G'nin ifadelerine başvurdu. Genç kızın bebeği düşürebilmek için bir ilaç kullandığı iddia edildi. Yetkililer, genç kızın ifadesinin alınmasının ardından olayın netlik kazanacağını belirtti.

...
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 10:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?