6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Baraj inşaatları 2007'de bitecek

Muğla'da yapımı devam eden Dalaman Akköprü, Milas Akgedik ve Bayır barajlarının 2007 yılında su tutmaya başlayacağı açıklandı. DSİ 21. Bölge Müdürü H. İbrahim İndap, ödenek sorununun olmaması durumunda barajların 2007 yılında tamamlanacağını ifade etti. 

Yapımına 1995 yılında başlanan Milas Akgedik Barajı ve Dalaman Akköprü Barajı ile yapımına 1998 yılında başlanan Bayır Barajı tamamlanma noktasına geldi. Akgedik Barajı tamamlandığında Milas'ta 2 bin 91 hektar tarım alanı sulanabilir hale gelecek. Bu barajdan ayrıca Bodrum'un içme suyu sorununun çözümüne de katkı yapılması bekleniyor. Bayır Barajı tamamlandığında bin 50 hektar alanda sulu tarıma geçilebilecek. Akköprü Barajı tamamlandığında bölgede 14 bin 192 hektar alanda sulu tarıma geçilirken, üzerinde kurulan hidroelektrik santral ile 115 MW enerji üretimi de yapılabilecek. 

Şu anda 3 baraj inşaatında da ödenek sorunlarının bulunmadığını belirten DSİ Bölge Müdürü İndap, "Bundan sonra da ödenek sorunu olmaması halinde üç barajda da 2007 yılında su tutmaya başlayacağız" dedi. 

Baraj inşaatında kullanılan kilin çıkarıldığı sahada toplu konut kurmak istediklerini belirten Dalaman Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut'un "Bunun için Dalamanlılar'a müjde verebilir misiniz?" şeklindeki sorusuna İndap, "Kil ocaklarının bulunduğu alanda bin 500 konutluk toplu konut alanı tesis edilmek üzere başvuru aldık. Burası tarım alanı mı, toplu konut alanı mı olmalı inceliyoruz. İnceleme sonucuna göre hareket edeceğiz" diye karşılık verdi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?