16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Barış için sevgi konseri

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen bir konserde, ünlü Tenor Hakan Aysev, hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.


Bodrum Belediyesi Kış Etkinlikleri kapsamında, Nurol Kültür Merkezi'nde İstanbul Devlet Opera Balesi Sanatçısı ünlü Türk Tenor Hakan Aysev, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç ile piyanoda Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Demet Eytemiz tarafından konser verildi.

Sevgililere özel bir kutlama özelliği de taşıyan konseri dinleyenler arasında Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç da yer aldı. Sevgililere hitaben eserlerin seslendirildiği iki bölümden oluşan konser 2 saat sürdü. Hakan Aysev ve Aytül Büyüksaraç'ın solo ve düet yaparak seslendirdiği konserde Azeri ve Türkçe eserler yer aldı. Oldukça eğlenceli geçen konserde dinleyenlerde zaman zaman sanatçılara eşlik etti. "Amigos Para Siempre" adlı eserde düet yaparak konseri sonlandıran sanatçılara, Muğla Valisi Yiğenoğlu, Kaymakam Kalkan ve Belediye Başkanı Mazlum Ağan
çiçek vererek teşekkür ettiler. Sanatçıların dinleyenlere bir sürpriz yaparak yöresel eserlerde seslendirdiği konserde Belediye Başkanı Mazlum Ağan "Çökertme" oynadı.


Konser sonunda Hakan Aysev, Atatürk'ün cumhuriyet güneşini sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.


Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu da, "Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıktığımız sürece cumhuriyet çocukları olarak Türkiye'nin geleceği, sonsuz ufkuna daha güçlü daha mutlu ulaşacaktır" dedi.


Onuncu Yıl Marşı ile sona eren konsere, milli coşku hakim oldu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 16:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?