4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Başarılı çiftçilere sertifika

BAŞARILI ÇİFTÇİLERE SERTİFİKA

Yerkesik Belediyesi’nin girişimleri sonucu Halk Eğitim Merkezi ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde Yerkesik bölgesindeki çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen “Zeytin Budama” semineri sona erdi.

45 çiftçinin katıldığı seminerde Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kursiyerler daha kaliteli ve fazla ürün için budamanın önemi ve teknikleri teorik olarak gösterildikten sonra bir günlük uygulamalı eğitim verilmişti.

Teorik ve pratik kursları başarı ile bitiren çiftçiler belgelerini Belediye Başkanlığı tarafından Çarşı Meydanında düzenlenen törenle aldılar. Sertifika törenine Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Aykut Turgut, Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Sevim Kabak, teknik elemanlar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında başta tarım olmak üzere halkın eğitim çalışmalarına öncülük etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Bu eğitim çalışmalarının ve kursların düzenlenmesinde katkı sağlayan Tarım İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi yetkili ve personeline teşekkür ediyorum. İlgili kurumlarla istişare içinde olarak bölgemizdeki tarımın güçlendirilmesi ve alternatif tarım ürünlerinin ekimlerinin gerçekleştirilerek yöremiz ve çiftçilerimizin ekonomisine artı değerler katmasını amaçlıyoruz. Bu doğrultudaki çalışmalarımız sürecek. Sertifika alan çiftçilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Biz her zaman çiftçimizin yanındayız. Çiftçilerimizden gelen her türlü talebi değerlendiriyoruz. Çiftçilerimizin bilmedikleri konuları öğrenmeleri ve tarımsal alanda hayata geçirmeleri bizleri mutlu ediyor. Bu tür eğitim çalışmaları hem bunu sağlıyor hem de bölge halkının kalkınmasına katkı sağlıyor. Dolayısıyla Muğla ve ülkemiz kalkınacak. Üretimdeki kalitenin artmasında bunun gibi eğitim çalışmaları büyük önem taşıyor. Kaliteli ürünlerde pazarlarda daha rahat alıcı buluyor. Sertifika alan çiftçilerimize bereketli ürünler diliyorum”

Konuşmaların ardından çiftçilerin sertifikaları protokol tarafından verildi.

BAŞARILI ÇİFTÇİLERE SERTİFİKA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 13:49:03
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 13:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?